Εκπαίδευση

17/05/2017 - 13:45

Το Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης στη Γαλλία

Π

ρόγραμμα ERASMUS+ “GEOPARKS”



Ομάδα μαθητών και καθηγητών του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ του Παν/μιου Αιγαίου, επισκέφτηκαν την πόλη Digne les Bains της Γαλλίας (24/4-01/05/2017-18 Μαρτίου) στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού  εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS + με τίτλο  “GEOPARKS”.
Η σύμπραξη αποτελείται από τέσσερα σχολεία: το “Campos de Amaya Secondary School”
της Ισπανίας,  το  “Agrupamento de escolas de Arouca” της Πορτογαλίας, το “Lycee Alexandra David Neel”, της Γαλλίας, και το  “Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου” της  Ελλάδας, που βρίσκονται σε περιοχές ήδη χαρακτηρισμένες ως Γεωπάρκο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του σχολείου, συμμετείχαν στη σχολική ζωή, αντάλλαξαν γνώσεις για τα Γεωπάρκα, ενδυνάμωσαν την οικολογική τους συνείδηση και  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Γεωπάρκο της Digne les Bains και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2017 με συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες.
Αρωγοί στο ανωτέρω πρόγραμμα είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  και απολιθωμένου δάσους Σιγρίου Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!