Εκπαίδευση

16/02/2017 - 10:55

Πήρε πόδι ο ιδιοκτήτης κυλικείου σε σχολείο της Μυτιλήνης που καταδικάσθηκε για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

&n

bsp;

Παρελθόν θα αποτελεί από σήμερα για το σχολικό συγκρότημα του 6ου Γυμνασίου στη Μυτιλήνη ο ιδιοκτήτης της καντίνας που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλακή για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών, ενώ ο κλοιός συνεχίζει να σφίγγει γύρω και από τον διευθυντή Βασίλη Μακρυπούλια που έσπευσε να τον υπερασπιστεί στη δίκη που έγινε.


Η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Λέσβου με απόφασή της την προηγούμενη Τετάρτη προχώρησε σε μονομερή καταγγελία της σύμβασης για την ενοικίαση της καντίνας στο συγκεκριμένο σχολείο, η οποία ήδη κοινοποιήθηκε στον επιχειρηματία από την προηγούμενη Παρασκευή.

«Πλέον ο ιδιοκτήτης της καντίνας δεν έχει άλλη επιλογή από το παραδώσει τον χώρο εντός τεσσάρων ημερών» δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ταμβακέλης, βάζοντας ένα τέλος στις ανησυχίες των γονιών που στέλνουν τα παιδιά τους εκεί, οι οποίοι δέχτηκαν με ανακούφιση τη σχετική είδηση.

Μάλιστα χθες ο διευθυντής του σχολείου έσπευσε να προαναγγείλει στους μαθητές το επικείμενο κλείσιμο της καντίνας, χωρίς πάντως να μπει σε επιπλέον λεπτομέρειες.

Ηδη πάντως και γι’ αυτόν έχει καταθέσει σχετική αναφορά στο υπουργείο Παιδείας και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, με την οποία ζητεί την «άμεση λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του διευθυντή στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σε αυτήν, αφού επικαλείται όλα τα σχετικά δημοσιεύματα για τον ρόλο του διευθυντή σε αυτή την υπόθεση που εκκρεμούσε τέσσερα χρόνια, σημειώνει τα εξής:

«Οι γονείς καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω διευθυντής αρχικά αδιαφόρησε απέναντι σε παλαιότερες αναφορές τους για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου του σχολείου, ενώ σε δίκη που ακολούθησε, στην οποία ο ιδιοκτήτης του κυλικείου καταδικάστηκε για “προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15”, ενεπλάκη ως μάρτυρας υπεράσπισης».

Η θέση της ΕΛΜΕ

Επί του παρόντος, η Εισαγγελία Μυτιλήνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και του διευθυντή του σχολείου για το ίδιο θέμα.

Θέση έχει λάβει και η ΕΛΜΕ Λέσβου, η οποία έπειτα από Γενική Συνέλευσή της ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα από το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, με την απομάκρυνση τόσο του ιδιοκτήτη του κυλικείου όσο και του διευθυντή του σχολείου για την προστασία των μαθητών, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν η Ενωση είχε καταγγείλει και καταδικάσει τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου διευθυντή, γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του.

Παράλληλα επισυνάπτει τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου που ζητεί την απομάκρυνση του διευθυντή από τον χώρο της εκπαίδευσης.

Συντάκτης: Γιώργος Παγούδης/ Η Εφημερίδα των Συντακτών

Μοιράσου το άρθρο!