Εκπαίδευση

29/06/2022 - 12:17

Το πλατύ του χαμόγελο και η χαρά στα μάτια του αξία ανεκτίμητη (βίντεο)

Μάθημα ζωής από το 19χρονο πρόσφυγα στη Λέσβο

Μάθημα ζωής, επιμονής και επιτυχίας από ένα προσφυγόπουλο, που αν και έζησε την περιπέτεια της μετανάστευσης, βρέθηκε ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων, στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο 19χρονος πρόσφυγας που έφτασε στη Λέσβο από το Ιράν αρίστευσε στα Μαθηματικά, στη Φυσική και στη Χημεία, ενώ τα κατάφερε και στην έκθεση, παίρνοντας έστω και μικρότερο βαθμό, αν και πριν από τρία χρόνια δεν γνώριζε ούτε μία ελληνική λέξη.

Μάθημα ζωής από έναν πρόσφυγα , αριστούχο υποψήφιο πανελλαδικών στη Μυτιλήνη. Έφθασε τρέμοντας από το φόβο πριν από 3 χρόνια στο νησί με μια βάρκα και σήμερα νιώθει πως πετά.

«Έγραψα 20 σε μαθηματικά, φυσική 19,5, έκθεση 13,5 έκθεση! Θέλω να μπω στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη, να μη τα παρατάς ποτέ», δήλωσε ο 19χρονος.

Η μπλούζα με το Πυθαγόρειο Θεώρημα που φόρεσε σήμερα σημαίνει πολλά για τον 19χρονο. Εκφράζει την αγάπη του για τα μαθηματικά, αλλά και τη βοήθεια που είχε από τον καθηγητή του.

Ο Κουρός από το Ιράν ή Κύρος στα ελληνικά, όπως ο βασιλιάς των Περσών βρέθηκε με τους γονείς του και τον αδελφό του στη Μυτιλήνη τον Αύγουστο του 2019, ακολουθώντας προσφυγικές ροές από το Ιράν. Η διαμονή τους σε δύσκολες συνθήκες στους χώρους υποδοχής μέχρι πρόσφατα που κατάφεραν να εξασφαλίσουν διαμονή σε σπίτι, δεν εμπόδισαν τον μαθητή να μείνει προσηλωμένος στους στόχους του.

Με λίγα λόγια και ένα πρόσωπο που λάμπει, εκφράζει τη χαρά και την τύχη να αγωνίζεσαι από όπου και αν έρχεσαι σε ένα περιβάλλον ευνοϊκό, με υποστηρικτικούς ανθρώπους κοντά σου. Καθηγητές, φίλοι, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, όπως λέει, ήταν δίπλα του.

Ο μαθητής του Πρότυπου λυκείου Μυτιλήνης δείχνει το δρόμο για την επιτυχία. Την προσωπική αλλά και μιας ολόκληρης κοινωνίας που αγαπά τους ανθρώπους και τους ενθαρρύνει να προοδεύσουν.

 

Δείτε όσα δήλωσε στο MEGA

Μοιράσου το άρθρο!