Εκπαίδευση

04/09/2021 - 16:52

Πότε θα κλείσουν σχολεία ; Τι αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία εφόσον υπάρξει μετάδοση του κορονοϊού, άφησε αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΟPEN TV η υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι δεν θα υπάρξουν πολλά κρούσματα στις σχολικές δομές με την έναρξη της χρονιάς, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής μέτρων αντίστοιχων με τα προηγούμενα χρόνια εάν παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα.

«Ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα. Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο. Θα το δούμε, θα το παρακολουθήσουμε αν υπάρξουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα. Η παρακολούθηση γίνεται, με το ένα κρούσμα δεν θεωρούμε ότι θα είναι άλλα 30 και δεν το είδαμε μέχρι στιγμής στα σχολεία. Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό, αλλά δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε».

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και εάν υπάρχει πρόβλεψη, μετά την αναστολή εργασίας τους για την κάλυψη των κενών στο ΕΣΥ. «Θα γίνουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις. Αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα – ελλείψεις από ότι μου λένε συνάδελφοι που μίλησα» σημείωσε.

Μοιράσου το άρθρο!