Εκπαίδευση

06/03/2019 - 13:25

Πραγματοποίηση Σχολικών Γευμάτων και στη Λέσβο- Επιστολή Αν. Αντωνέλλη στην Θεανώ Φωτίου

yle="text-align: justify;">H Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη, έστειλε την παρακάτω επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, με την οποία ζητά στον προγραμματισμό των 153.000 Σχολικών γευμάτων του παραπάνω Υπουργείου, να συμπεριληφθούν και τα Σχολεία του Δήμου Λέσβου.

 

ΠΡΟΣ: Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου

ΘΕΜΑ: «Αίτημα για την πραγματοποίηση Σχολικών Γευμάτων και στην Λέσβο.»

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Σε συνέντευξη σας στην εφημερίδα F & M VOICE, αναφέρετε μεταξύ άλλων ότι «φέτος ο προγραμματισμός μας είναι για 153.000 σχολικά γεύματα κάθε μέρα.».


Είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην οποία και ανήκει η Λέσβος, συγκαταλέγεται στις είκοσι φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης.


Γνωρίζοντας ότι όσες φορές σας απευθύναμε αιτήματα μας, άμεσα αυτά ικανοποιήθηκαν (αναφέρω ενδεικτικά το αίτημα μας στις 5/2/2016 να μας συμπεριλάβετε  στους πρώτους Δήμους στους οποίους είχατε τότε την βούληση να επεκτείνετε  το εγγυημένο εισόδημα. Αίτημα στο οποίο απαντήσατε θετικά στις 8/2/2016 και υλοποιήθηκε), απευθυνόμαστε ξανά σε εσάς ζητώντας: στον προγραμματισμό των 153.000 Σχολικών γευμάτων του Υπουργείου σας, να συμπεριληφθούν και τα Σχολεία του Δήμου Λέσβου.


Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Δεν θα επιχειρηματολογήσω για το δίκαιο του αιτήματος μας. Είμαι σίγουρη ότι έχοντας εικόνα και του Κ.Ε.Α γνωρίζετε ότι δεν μας οδηγεί στο αίτημα, ο υπαρκτός λόγος της  υγιεινής διατροφής των παιδιών, αλλά  η ανάγκη των κατοίκων του τόπου μας. Οφείλω όμως, πέραν των ανωτέρω  να σας επισημάνω τα εξής: Η ικανοποίηση του αιτήματος πέραν των άλλων,  θα μας προφυλάξει από πιθανές περιπέτειες μιας και στην προσπάθεια μας να ανταποκριθούμε σε απεγνωσμένα αιτήματα δασκάλων για υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία μας, πάρα πολλές φορές αναγκαζόμαστε ακόμα και να παρατυπήσουμε, μιας και ο όρκος μας της υπηρέτησης του Δημοσίου Συμφέροντος είναι σημαντικότερος για εμάς, από την υποχρέωση της τυπολαγνείας. Παρ όλα αυτά,  δεν καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε έτσι όπως πρέπει στα αιτήματα των δασκάλων που καθημερινά πληθαίνουν! Γνωρίζοντας σας, είμαι σίγουρη ότι κατανοείτε πολλά περισσότερα από όσα μπορώ να γράψω.


Κλείνοντας και έχοντας υπηρετήσει εννιά χρόνια ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Λέσβου, σε μια χρονική περίοδο κατά το οποίο κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και στον τόπο μας  την καταστροφική  φτωχοποίηση  που θέρισε και  θερίζει ζωές και υπολήψεις, οφείλω να αναφέρω ότι οι πρωτοβουλίες σας στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής ναι μεν δεν  εξάλειψαν  το πρόβλημα της φτώχιας, κατάφεραν όμως τα τρία τελευταία χρόνια να γίνουν μια σημαντική σανίδα βοήθειας και να μας βοηθήσουν να ανακουφίσουμε από κοινού,   πάμπολλους απόρους του Δήμου μας .


Αυτή σας η στάση, μας δημιουργεί την ελπίδα ότι στο σημερινό μας αίτημα θα ανταποκριθείτε θετικά και άμεσα! 


Με εκτίμηση,
Αναστασία Αντωνέλλη-Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!