Εκπαίδευση

02/07/2019 - 13:09

Προσεχώς... ευτυχισμένα παιδιά στην Άγρα

...και πλακόστρωση στο Σίγρι

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της ανέγερσης διθέσιου νηπιαγωγείου στην Άγρα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στην κατεύθυνση ενίσχυσης της σχολικής στέγης στον τόπο μας, το οποίο προστίθεται σε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής, που δίνουν λύσεις στον κρίσιμο τομέα της σχολικής εκπαίδευσης στο νησί μας, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές.

Σήμερα, το νηπιαγωγείο Άγρας λειτουργεί σε δυο ανεξάρτητα κτίρια - ένα εκ των οποίων είναι λυόμενη αίθουσα – και τα οποία δεν επαρκούν για τις ανάγκες της λειτουργίας του.

Με το έργο αυτό του Δήμου Λέσβου, - όπως υπενθυμίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός - δημιουργείται ένα νέο, σύγχρονο κτήριο για τη μεταστέγαση του εν λόγω νηπιαγωγείου, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της εποχής, ταιριάζει αρχιτεκτονικά με τη μορφολογία του οικισμού της Άγρας και τηρεί όλες τις προδιαγραφές για την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης και τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Ειδικότερα, το νέο κτίριο του Νηπιαγωγείου στην Άγρας θα διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μία εκ των οποίων μπορεί να λειτουργεί και σαν αίθουσα ανάπαυσης, έναν πολυδύναμο χώρο όπου γίνεται και η εστίαση των μαθητών, γραφείο νηπιαγωγών με χώρο αναμονής, κουζίνα, τουαλέτες (νηπίων, διδασκόντων, ΑΜΕΑ) και αποθήκες υλικού και εξοπλισμού.

Επίσης, θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με περίφραξη, διαδρόμους, χώρο παιχνιδιού, φυτεύσεις και υπαίθρια καθιστικά.

Εξάλλου, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της διαμόρφωσης και πλακόστρωσης της κεντρικής οδού του Σιγρίου σε μήκος περίπου τετρακοσίων μέτρων, Είναι ένα πολλαπλά ωφέλιμο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Σιγρίου έργο, που προβάλει και αναδεικνύει την σημαντική αυτή τουριστική περιοχή και γενικότερα το νησί μας.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία μέρα της Δημαρχιακής μας θητείας την υλοποίηση πολλών και ποικίλων έργων που είναι ιδιαίτερα σημαντικά και απαραίτητα για τη Λέσβο. Με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών αφήνουμε ένα ουσιαστικό και ποιοτικό αποτύπωμα σε όλο το Δήμο αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών».

σιγρι

 

Μοιράσου το άρθρο!