Εκπαίδευση

11/09/2019 - 07:46

«Πρώτο κουδούνι» - Καλή σχολική χρονιά

Με τα βιβλία στη θέση τους, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας, και με το μεγαλύτερο μέρος των κενών να έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ξεκινάει σήμερα το πρωί της Τετάρτης, η νέα σχολική χρονιά.

Το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Πάντως, όπως υποστηρίζει η ΟΛΜΕ, παρά τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση τα κενά έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 35-40%. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, υπάρχουν ακόμη κενά, κυρίως σε λύκεια, στις ειδικότητες φιλολόγων, φυσικών και μαθηματικών, απόρροια της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από φέτος. Έτσι, σήμερα, Τρίτη, έξω από το υπουργείο Παιδείας, «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου», καθώς πρόκειται για ειδικότητες που αφορούν μαθήματα πανελλαδικών εξεταζόμενα.

Την παράσταση και φέτος κλέβουν τα πρωτάκια, τα οποία αφήνουν το χέρι της μαμάς και μπαίνουν στον μεγάλο και μαγικό κόσμο της εκπαίδευσης.

Καλό κουράγιο σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους.  Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

   

kapitos

«Χαιρετισμός Δ/ντή της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς»

Αγαπητά μου παιδιά,

Η σχολική χρονιά ξεκινάει γεμάτη ελπίδα και υποσχέσεις για νέες εμπειρίες και ένα καινούργιο ταξίδι γνώσεων που θα σας εξασφαλίσει μάθηση και θα διευρύνει τους ορίζοντές σας. 

Κάθε Σεπτέμβρη μικροί και μεγάλοι, γεμάτοι προσδοκίες, θέτουμε καινούργιους στόχους και δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας ότι θα προοδεύσουμε και θα αξιοποιήσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. 

Για την επίτευξη των στόχων είναι απαραίτητο το οργανωμένο και συστηματικό διάβασμα και η διάθεση για συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Το κλειδί για την επιτυχία είναι να μην αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας και να κάνουμε σταθερά και ανοδικά βήματα.

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς,

Γνωρίζω πολύ καλά ότι είστε συνοδοιπόροι των παιδιών, τα στηρίζετε με μεράκι και πλήρη επίγνωση του ρόλου σας και των ευθυνών σας με γνώμονα το καθήκον και το καλό τους. 

Όσο είμαι σε αυτή τη θέση θα είμαι δίπλα σε όλους σας προσωπικά και υπηρεσιακά σε οτιδήποτε και αν χρειαστείτε.

Εύχομαι σε όλους υγεία, καλή φώτιση και ψυχική δύναμη. 

Ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

Καπιωτάς Μιχαήλ

 

---------

Το Δ.Σ. της Ένωσης συλλόγων γονέων & κηδεμόνων Δήμου Λέσβου με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελε να ευχηθεί καλή σχολική χρονιά με υγεία, τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Τα προβλήματα στα σχολεία μας είναι πολλά με κυριότερα τα κτιριακά .

Η Ένωση σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων όλων των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, έχει αναδείξει τα προβλήματα αυτά και με συνεχή πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις ζητάει την επίλυση τους .  

 Ελπίζουμε στην νέα αυτή σχολική χρονιά οι αρμόδιοι φορείς να βρουν και να δώσουν λύσεις στα περισσότερα από αυτά, για να έχουν οι μαθητές ,οι καθηγητές και οι δάσκαλοι τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες .

Σαν Ένωση είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των συλλόγων, όπως έμπρακτα έχουμε αποδείξει στην μέχρι τώρα θητεία μας, αρκεί να μας γνωστοποιηθεί άμεσα το όποιο πρόβλημα προκύπτει, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε ή να συμβουλέψουμε ή ακόμα και να δώσουμε λύση .

 

-----

 Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας  διανέμουν οι αστυνομικοί, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε γονείς και μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα.

τροχ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου (αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019), αστυνομικοί θα διανείμουν σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο για μαθητές, όσο και για γονείς.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές είναι αναρτημένες στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη» στην ιστοσελίδα μας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Μοιράσου το άρθρο!