Εκπαίδευση

19/12/2011 - 06:48

Πρωτοβουλία Αιγαίου κατά επιστολής Χατζόπουλου

yle="text-align:justify;">Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ αντιμετωπίζει με βαθύ προβληματισμό την πρωτοφανή δημοσιότητα που έλαβε η επιστολή παραίτησης του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής για τις εκλογές του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητή Ι. Χατζόπουλου. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ εκφράζει τον φόβο ότι η δημοσιότητα αυτή και η μονομερής προβολή των απόψεων του κ. Χατζόπουλου από τα ΜΜΕ ενδέχεται να έχει σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στη  λειτουργία του Πανεπιστημίου μας όσο και στην εικόνα και το κύρος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην  Ελληνική κοινωνία.

 

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ έχει αγωνιστεί για «Ανοικτά Πανεπιστήμια» και έχει στηλιτεύσει στο παρελθόν το φαινόμενο να επιχειρούν οι  «δυναμικές μειοψηφίες» να επιβάλλουν τις απόψεις τους, να καταγγέλλουν και να στιγματίζουν την αντίθετη άποψη. Απορρίπτουμε κάθε μορφή βίας και αντιδημοκρατικές πρακτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται. Η ελεύθερη  διακίνηση όλων των απόψεων είναι αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

 

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ θεωρεί όμως αναγκαίο να επισημάνει ότι τα καταγγελλόμενα στην εν λόγω επιστολή του κ. Χατζόπουλου, το περιεχόμενο της οποίας είναι αναντίστοιχα προς το ύφος και ήθος που απαιτείται από έναν ακαδημαϊκό δάσκαλο, πολύ απέχουν από τα πραγματικά περιστατικά και διαστρεβλώνουν  την κατάσταση που επικρατεί στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο κ. Χατζόπουλος  δυστυχώς παραλείπει να αναφερθεί στο ουσιαστικό πρόβλημα νομιμότητας συμμετοχής του ιδίου, ο οποίος βρίσκεται σε εκπαιδευτική άδεια και ως εκ τούτου τίθεται ζήτημα νομιμοποίησής του ως Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής. Άλλωστε το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει τοποθετηθεί, ως όφειλε, στο σημαντικό αυτό ζήτημα επιτείνοντας το κλίμα αβεβαιότητας,  μέσα στο οποίο εξελίσσονται οι διοικητικές λειτουργίες  του Πανεπιστημίου.

 

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ζητά από τον καθηγητή Ι. Χατζόπουλο να ανακαλέσει το περιεχόμενο της επιστολής, γιατί με τους αστήρικτους ισχυρισμούς του προκαλεί ανεπανόρθωτο πλήγμα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα ζητάμε από τους συναδέλφους μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους και με βάση την τελευταία απόφαση της Συγκλήτου (15/12/2011) να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην έξοδο από τη κρίση για ένα πραγματικά Δημόσιο Ισχυρό Αυτοδιοικούμενο Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο Κέντρο Παραγωγής και Διάχυσης της Γνώσης για το καλό των φοιτητών και γενικότερα της κοινωνίας και της χώρας.

 

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ θεωρεί ότι εμείς οι πανεπιστημιακοί λειτουργοί – σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο - οφείλουμε να καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια με ουσιαστικές παρεμβάσεις και ακαδημαϊκό λόγο ώστε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου -υπερβαίνοντας τα σωρευμένα σημερινά προβλήματα – να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση και να προχωρήσει στην ουσιαστική και ολόπλευρη αναβάθμιση του.

Μοιράσου το άρθρο!