Εκπαίδευση

21/12/2012 - 06:06

Πρότζεκ από το ΕΠΑΛ Καλλονής για την προβολή της Λέσβου

Πρότζεκ από το ΕΠΑΛ Καλλονής για την προβολή της Λέσβου

&n

bsp;

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του μαθήματος Ειδική Θεματική Δραστηριότητα οι τομείς Πληροφορικής και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καλλονής με 16 μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς οργάνωσαν και υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την τουριστική προβολή της Λέσβου με τη βοήθεια τεχνολογιών web 2.0.
 
Το παραπάνω πρότζεκτ με το όνομα YouDrive© έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής μια σελίδα στο facebook στη διεύθυνση https:// www. facebook.com /ILoveLesvos με περίπου 2000 φίλους. Ένα μπλόγκ στη διεύθυνση http:// lovelesvos. blogspot.gr/ και ενεργούς λογαριασμούς σε πολλά γνωστά κοινωνικά δίκτυα (Youtube,flirk,twitter)στο όνομα της κοινής μας αγάπης για το νησί της Λέσβου.
Στόχος είναι η διάδοση της ομορφιάς της Λέσβου με την τεχνική «από στόμα σε στόμα»(World of Mouth) μέσω των social media.Η συγκεκριμένη ιδέα θα συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο διαγωνισμό εικονικής επιχειρηματικότητας που οργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων.Το πρόγραμμα επίσης είναι e-twinning με σχολεία από την Ιταλία (Πίζα-Σαρδηνία) την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) και Φιλανδία(Λαπωνία).
Βασικό μας σύνθημα είναι το “Αγαπώ τη Λέσβο ( I Love Lesvos)”.Γύρω από αυτή μας την αγάπη θεωρούμε ότι πρέπει να ενώσουμε κάθε καλοπροαίρετη και δημιουργική μονάδα ή ομάδα με στόχο το κοινό όφελος για το νησί και τους ανθρώπους του.
Στρατηγική μας είναι να αναδείξουμε τον ενεργό ρόλο του τουρίστα-επισκέπτη αλλα και των κατοίκων του νησιού μέσα απο τη δραστηριότητα τους στα κοινωνικά δίκτυα και τις  προσωπικές εμπειρίες αλλα κυρίως το φωτογραφικό υλικό τους. Έτσι θέλουμε να φέρουμε κοντά ποιοτικές υπηρεσίες τουριστικής εξυπηρέτησης ταιριάζοντας τις αξίες τουριστών με την αγάπη των κατοίκων του νησιού και  τη δύναμη της διαδικτυακής επικοινωνίας να τους φέρνει κοντά.
Με την ενεργοποίηση των τουριστών(buzz marketing) πετυχαίνουμε:
μεγαλύτερης απόδοσης τουριστικό μάρκετινγκ  γιατί 
o οι τουρίστες πιστεύουν πιο πολύ άλλους τουρίστες παρά εταιρείες διαφήμισης
o έχουμε συνεχή και διαρκή «ζωντανή» αλληλεπίδραση με το κοινό
o έχουμε μετρήσιμη απόδοση με στατιστικά της απήχησης που προσφέρουν οι εφαρμογές.
με χαμηλότερο κόστος 
o γιατί οι τουρίστες γίνονται οι καλύτεροι διαφημιστές με τις φωτογραφίες ,τις εμπειρίες, τα μπλόγκ τα βίντεο τους χωρίς εμείς να πληρώσουμε για την παραγωγή τους.
o Χρησιμοποιούμε δωρεάν εφαρμογές του διαδικτύου και των εταιρειών εφαρμογών λογισμικού
o Μειώνουμε τις εκτυπώσεις με τη χρήση Smartphone και υπολογιστών και QR codes.
Με κέρδος για όλες τις πλευρές. Τουρίστες ,Επιχειρήσεις ,τη δική μας «εικονική» επιχείρηση και την τοπική οικονομία και κοινωνία.
 
Για τους παραπάνω λόγους η ομάδα δημιούργησε μια εφαρμογή(Application) για «έξυπνα» κινητά (smartphone) με την οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με κάθε δυνατό τρόπο με την ομάδα μας και τους υπόλοιπους τουρίστες της Λέσβου. Οι οδηγίες για την εγκατάσταση της στο κινητό σας είναι οι εξής:
 
 
Σκανάρετε με την QR Code εφαρμογή του κινητού σας
 
Κάνετε άνοιγμα του συνδέσμου πατάτε εγκατάσταση και μετά μπαίνετε στην εφαρμογή. Προϋπόθεση καλή σύνδεση στο ίντερνετ!!!Καλή περιήγηση:)
 
Σας εγγυόμαστε και άλλες εκπλήξεις στο μέλλον. Σας θέλουμε κοντά μας με κάθε τρόπο, με αποστολή φωτογραφικού ή πληροφοριακού υλικού και με τις προτάσεις σας. 
Σας καλούμε :
Να μοιραστούμε
Να διαδώσουμε την αγάπη μας για το νησί της Λέσβου και
Να βοηθήσουμε το νησί της Λέσβου να γίνει ένα κομμάτι από το όνειρο κάθε ταξιδιώτη που πέρασε ή θα περάσει από εδώ και σε αυτή την προσπάθεια ο καθένας από εσάς είναι σημαντικός και πολύτιμος.
 

Μοιράσου το άρθρο!