Εκπαίδευση

16/05/2023 - 12:36

Στο Νηπιαγωγείο Μεσαγρού γίνονται ωραία πράγματα....

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΑΓΡΟΥ: ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα τριήμερο πλούσιο σε δράσεις, που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαΐου και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου, ήταν το τριήμερο που πέρασε για το Νηπιαγωγείο Μεσαγρού.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου έλαβαν μέρος στον Onlline Μαραθώνιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διοργάνωσε η WRO Hellas με θέμα «Η πόλη που ονειρεύομαι να ζήσω». Με τη συμμετοχή τους «Μεσαγρινοί Ταξιδιώτες» κέρδισαν το βραβείο «Πρωτότυπης Προσέγγισης του Θέματος».

Το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε περιλάμβανε εθελοντικό καθαρισμό των ακτών του κόλπου της Γέρας. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στο Πέραμα και καθάρισαν σημαντικό μέρος του παραλιακού μετώπου του κόλπου από τον Αύλωνα έως την Ευρειακή, δίνοντας το δικό τους σύνθημα για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Σε πολλά σημεία τοποθετήθηκαν και αφίσες, που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά με σκοπό την ευαισθητοποίηση των λουόμενων και των περαστικών για την προστασία της θάλασσας. Η όλη δράση έγινε με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού και Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης, η οποία παρείχε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και περισυνέλλεξε όλα τα συγκεντρωμένα απόβλητα.

α

Το τριήμερο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου με μία διαφορετική γιορτή αφιερωμένη στη μητέρα, η οποία διοργανώθηκε τόσο στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της οικογένειας που ήταν τη Δευτέρα, όσο και στο πλαίσιο της ημέρας της μητέρας που ήταν την Κυριακή. Με τίτλο «Μητέρες και  παιδιά εν δράσει», όσοι παρευρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου Μεσαγρού είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μουσικοκινητικές δραστηριότητες, σε μαγειρικά δρώμενα, σε κατασκευές, να παρακολουθήσουν αφηγήσεις και τέλος να ενημερωθούν από τις υπεύθυνες του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών Μυτιλήνης για αυτό τον τόσο σπουδαίο ρόλο που καλούνται πολλές γυναίκες να επιτελέσουν, αυτό της μητέρας. Επίσης, έγινε και μία σύντομη ενημέρωση για τον σκοπό και τις δράσεις του Ξενώνα. Ακολούθησαν δώρα και κεράσματα. Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών, και συντονίστηκε από κοινού με τις εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου.

 

σ

Το Νηπιαγωγείο Μεσαγρού ευχαριστεί όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή υλοποίηση των παραπάνω δράσεων. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο φωτεινό!

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με το οποίο συμμετείχε το νηπιαγωγείο στον διαγωνισμό :

 

Μοιράσου το άρθρο!