Εκπαίδευση

18/03/2021 - 13:10

Συλλογή Υπογραφών της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Μυτιλήνης

πό τη Δευτέρα 15/3 ξεκίνησε η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Μυτιλήνης με τίτλο «Το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης θα μείνει στα χαρτιά! Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για να ανοίξει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!»

Αναλυτικά το κείμενο των υπογραφών:

Η κυβέρνηση αποφασίζει να μας κρατήσει μακριά από τα αμφιθέατρα για ενάμιση χρόνο, αδιαφορώντας για τις σπουδές μας, για τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης, για τις δυσκολίες που έχουν δεκάδες συνάδελφοι μας στο να παρακολουθούν και να εξετάζονται ηλεκτρονικά.

Αρνείται πεισματικά να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουμε με ασφάλεια στις σχολές μας, όπως να προσλάβει καθηγητές, να ανοίξει περισσότερες αίθουσες, να κάνει επαναλαμβανόμενα τέστ στους φοιτητές κ.λπ

Αντι να ενδιαφερθεί για να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα, η κυβέρνηση ψήφισε στη βουλή ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα που προβλέπει διαγραφές φοιτητών και μείωση των εισακτέων, δίνει 30 εκατομμύρια ευρώ για πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ ταυτόχρονα μείωσε 8% τον προϋπολογισμό για την παιδεία.

Σαν αποτέλεσμα, ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι μας βλέπουν τις σπουδές τους να είναι στον αέρα, αναγκάζονται είτε να ξενοικιάσουν αφού δεν μπορούν να επιστρέψουν στο νησί, είτε να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να συντηρήσουν τα σπίτια τους χωρίς να μένουν σε αυτά.

Ως φοιτητές που δώσαμε μάχη για να μπούμε στη σχολή μας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες των οικογενειών μας, δηλώνουμε ότι θα δώσουμε μάχη για να μείνουμε σε αυτές, για να γίνουμε φοιτητές ξανα!

Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις, αλλά από διδακτικό προσωπικό και υποδομές!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο Κεραμέως. Καμία σκέψη για διαγραφές φοιτητών-όρια φοίτησης.

·Να στηριχθούν ουσιαστικά οι φοιτητές που εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους!

·Να ανοίξει τώρα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Να εξασφαλιστούν περισσότεροι χώροι για να πραγματοποιούνται δια ζώσης μαθήματα. Αντί για πανεπιστημιακή αστυνομία, να δοθούν 30 εκατομμύρια για να προσληφθεί μόνιμο διδακτικό προσωπικό, να γίνονται τεστ σε φοιτητές-καθηγητές, να αυξηθούν τα συνεργεία καθαρισμού

·Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στο πειθαρχικό δίκαιο. Δεν είμαστε εγκληματίες!

·Να διευκολυνθούν οι φοιτητές ώστε να επιστρέψουν στον τόπο σπουδών τους χωρίς καμία επιβάρυνση.Να δοθεί επίδομα στέγασης σε όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι.

·Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους φοιτητές, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς, καθηγητές αλλά και εργαζόμενους στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Μυτιλήνης, να  υπογράψουν το κείμενο και να συνεχίσουν να διεκδικούν μαζί μας όλα τα απαραίτητα μέτρα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων αλλά και τη μη εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου.

Το email της Επιτροπής είναι: epitropiagonafoititonlesvou@gmail.com  

Το link για το κείμενο των υπογραφών

 

Μοιράσου το άρθρο!