Εκπαίδευση

08/01/2021 - 10:10

Σύλλογοι Γονέων Μυτιλήνης: Με τεστ covid-19 να γίνει το άνοιγμα σχολείων

Επιστολή από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ προς το Υπουργείο Παιδείας και α) Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου β) Διεύθυνση Αθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λέσβου γ) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δ) Δήμος Μυτιλήνης ε) Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης ζ) Μ.Μ.Ε. η) Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος

Έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

      

Με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις  11 Ιανουαρίου 2021 και με δεδομένο ότι ο νομός μας είναι χαρακτηρισμένος ως  κόκκινη περιοχή (όπως πολλές περιοχές της χώρας μας ) με πολλά κρούσματα, καταθέτουμε τον προβληματισμό μας  για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε  και ζητάμε:

  1. Την διενέργεια μαζικών test covid-19 σε όλο το  εκπαιδευτικό προσωπικό πριν  την έναρξη των μαθημάτων στις 11 Ιανουαρίου   και να είναι επαναλαμβανόμενα στα σχολεία τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές .
  2. Να λειτουργήσουν τα σχολεία με ολιγομελή τμήματα (με το σύστημα της εκ περιτροπής) , με βάση  τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόζονται σε όλες τις συναθροίσεις στη χώρα μας .
  3. Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων για την τακτική απολύμανση των αιθουσών των θρανίων και των συσκευών που χρησιμοποιούν οι μαθητές
  4. Να υπάρχουν σε διαρκή επάρκεια στα σχολεία μέσα ατομικής  καθαριότητας-προστασίας  και να παρέχονται δωρεάν στους μαθητές μάσκες και ότι άλλο χρειασθεί για την ατομική τους προστασία  .

Μοιράσου το άρθρο!