Εκπαίδευση

17/10/2018 - 06:04

Τα "παιχνίδια" της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου - Ανακοίνωση από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Λίγες μέρες μετά την απόφαση της ΔΑΚΕ Λέσβου που διέσυρε πανελλαδικά την ΕΛΜΕ Λέσβου, η ΔΑΚΕ ξαναχτύπησε!
Αφού στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν προέταξαν τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ προγραμματισμένη για τις 20/10 και αφού αρνήθηκαν να ορίσουν Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 12/10 παρόλο που οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφώνησαν (ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ, Α.ΠΑΡ.), μετέθεσαν την απόφαση για τη συνάντηση του Δ.Σ. στις 15/10.
ΟΜΩΣ, τη Δευτέρα 15/10, τα μέλη της ΔΑΚΕ ακύρωσαν την προγραμματισμένη συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι μόνο δύο εκ των μελών της επικαλέστηκαν κώλυμα και παρότι ότι αρκούσε η παρουσία ενός και μόνου εκ των τεσσάρων μελών της για να υπάρξει απαρτία και να προχωρήσει η διαδικασία για τον ορισμό της Γενικής Συνέλευσης.
Θεωρούμε πως η σκόπιμη αυτή ακύρωση της συνεδρίασης του Δ.Σ., σε συνδυασμό με την επίσης σκόπιμη χρονοτριβή στη λήψη απόφασης κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., αποτελεί μεθόδευση που αποσκοπεί στο να μην γίνονται Γενικές Συνελεύσεις, τις οποίες η συγκεκριμένη παράταξη θεωρεί περιττές μαζώξεις.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τον ενάμιση χρόνο της αυτοδυναμίας της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ, δεν έχει γίνει ούτε μία Γενική Συνέλευση, ενώ οι ανακοινώσεις για τις κινητοποιήσεις στέλνονται κυριολεκτικά στο «παραπέντε» ώστε να μην υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων και συμμετοχή τους σε αυτές.
Ως Αγωνιστική Παρέμβαση καταγγέλλουμε τη μεθόδευση αυτή και ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η ΕΛΜΕ Λέσβου έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας της απαράδεκτης και προκλητικής απόφασης της ΔΑΚΕ Λέσβου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η πλειοψηφούσα παράταξη της ΕΛΜΕ Λέσβου επιλέγει να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας δίχως την αποκρυσταλλωμένη γνώμη των συναδέλφων πάνω στα θέματα που τους αφορούν.
Και αυτή η στάση φαίνεται να αποτελεί συνειδητή πολιτική άποψη της συγκεκριμένης παράταξης.


Μυτιλήνη  16-10- 2018
Αγωνιστική Παρέμβαση

Μοιράσου το άρθρο!