Εκπαίδευση

06/09/2019 - 16:49

Θα τη σηκώνει ο καλύτερος

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που την ήθελαν έτοιμη να καταργήσει την κλήρωση για τη σημαία στις παρελάσεις που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σήμερα πως «ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», διευκρινίζοντας πως η αλλαγή σε σχέση με το ισχύον καθεστώς θα ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι η σημαία θα «πηγαίνει» στους αριστούχους κάθε σχολείου, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους.

Διευκρινίζεται ότι ο τέως υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση. Επομένως, η εξαγγελία της κ. Κεραμέως αφορά στο Δημοτικό, αφού στο Γυμνάσιο και το Λύκειο η επιλογή γίνεται με βάση την επίδοση των μαθητών.

Αναφερόμενη δε, στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, υπογράμμισε πως δεν θα ισχύσουν αλλαγές φέτος, ενώ θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου.

Μοιράσου το άρθρο!