Εκπαίδευση

30/12/2021 - 08:27

Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου;

Την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον επελαύνει σε όλη τη χώρα και ιδιαιτέρως στην Αττική και η κυβέρνηση λαμβάνει νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κοροναϊού λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων , αρχίζει να φουντώνει η συζήτηση σχετικά με το αν θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες στις 10 Ιανουαρίου.

Χθες, έγινε μία  πρώτη συζήτηση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων  στην συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Υγείας.

Οι ειδικοί στάθμισαν όλα τα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα καθώς και την εικόνα που υπάρχει σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων στις ηλικίες έως και 18 ετών.

Μέλη της επιτροπής φέρεται να ανέφεραν – κατά πληροφορίες – πως αν συνεχιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων θα εισηγηθούν την παράταση μίας εβδομάδας στο άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο αυτό θα επανεκτιμηθεί την επόμενη εβδομάδα, λίγο πριν ανοίξουν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται να προτάσσει το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, πιθανότατα με αυξημένο testing. 

Μικρή παράταση στο άνοιγμα των σχολείων;

Στο θέμα των σχολείων, αναφέρθηκε το πρωί μιλώντας στο MEGA o Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων για τα σχολεία πως έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουν τη συνεχή τους καλή λειτουργία.

Όπως επισήμανε, θα μπορούσαν ίσως να ανοίξουν μία εβδομάδα αργότερα η οποία ωστόσο θα μπορούσε να αναπληρωθεί το καλοκαίρι και όχι να χαθεί ή να γίνει με τηλεκπαίδευση.

 

Ωστόσο, στην προσπάθεια των ανοιχτών σχολείων – όπως είπε –  «θα πρέπει να βοηθήσουν οι γονείς οι οποίοι πρέπει να τρέξουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παυλάκης (ΣΚΑΪ) υποστήριξε για το θέμα πως «εάν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου εκτίμησε ότι δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία»

Τι λέει η κυβέρνηση

Χθες πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου (ΣΚΑΪ) τόνισε  ότι πρόθεση και σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στην ώρα τους.

Διευκρίνισε ότι μέχρι τις 10 Ιανουάριου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

«Τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Όμικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία». «Δεν υπάρχει σήμερα κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου» σημείωσε πάντως.

 

in.gr

Μοιράσου το άρθρο!