Εκπαίδευση

08/09/2020 - 10:28

Τι θα ισχύσει με τις απουσίες αν ο μαθητής δεν φορά τη μάσκα

"Έχει τεκμηριωθεί πλήρως γιατί η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και γιατί είναι ό,τι πιο πολύτιμο για να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας", σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων σε μια εβδρομάδα, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το διάλειμμα που γίνεται σε εξωτερικό ανοιχτό χώρο, θα γίνεται και σε διαφορετικές ομάδες, δηλαδή θα υπάρχουν στα σχολεία διαφορετικά διαλείμματα. "Οι εκπαιδευτικοί είχαν συμβάλλει στην εφαρμογή των μέτρων τον Ιούνιο και η εμπειρία έδειξε ότι όλη η εκπαιδευτική κοιονότητα -εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς- συνέβαλαν στην τήρηση των μέτρων" είπε.

Απουσίες

Ως προς τις αιτιάσεις ότι οι απουσίες έχουν τιμωρητική διάσταση σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας μαθητής (και η οικογένειά του) τάσσεται κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και προσέρχεται χωρίς αυτήν στο σχολείο, η κ. Κεραμέως εξήγησε πως "θα αφιερωθεί χρόνος για να μάθουν τα παιδιά πως η μάσκα είναι απαραίτητη", εννοώντας σαφώς ότι η απόφαση για απουσίες σε περίπτωση μη χρήσης μάσκας, θα τηρηθεί, ακόμη κι αν υπάρξεις ένα πρώτο διάστημα συστάσεων προς τους μαθητές και σχετικής ανοχής μέχρι να ενημερωθούν πλήρως.

Όπως εξήγησε, η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και έχουν εξεταστεί όλα τα μέτρα προστασίας καθώς και οι εναλλακτικές.

Η Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όλα τα αναλώσιμα (μάσκες, αντισηπτικά, κτλ) θα είναι εγκαίρως στα σχολεία. Ερωτηθείσα σχετικά με το τι θα συμβεί σε περίπτωση που εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον ιό, ανέφερε πως θα γίνεται ιχνηλάτηση και θα υπάρχουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Η Νίκη Κεραμέως άκουσε, επίσης, τις καταγγελίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καλλιθέας, που υποστηρίζει ότι το Υπουργείο είναι απροετοίμαστο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς. Όπως είπαν μέλη του Συλλόγου, μετά από κρούσμα κορονοϊού σε συνάδελφό τους, δεν έχει πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να τους κάνει τεσ

Μοιράσου το άρθρο!