Εκπαίδευση

13/09/2012 - 17:20

Βράβευση Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

Βράβευση Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

yle="text-align: justify; ">Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συμμετείχε και διακρίθηκε για δεύτερη χρονιά στον πανευρωπαϊκό, φοιτητικό διαγωνισμό δημιουργίας νέων, καινοτόμων τροφίμων «ECOTROPHELIA» που  διοργανώνει στην Ελλάδα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.).

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 3 ομάδες φοιτητών του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής με αντίστοιχες συνεργαζόμενες εταιρείες, παράγοντας τρία διαφορετικά, νέα, καινοτόμα, διατροφικά προϊόντα στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης και  κατέκτησαν την Τρίτη θέση.  Τα δύο από τα προτεινόμενα προϊόντα, το Κράκερ χωρίς γλουτένη και το Αντιοξειδωτικό ρόφημα απέσπασαν το 3ο βραβείο του διαγωνισμού. Οι 2 ομάδες φοιτητών που διακρίθηκαν, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητή Πάρι Τσάρτα, του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Αθανάσιου Σκορδά, των Καθηγητών τους και μελών του Σ.Ε.Β.Τ. παρέλαβαν την τιμητική διάκριση από τον κο Rossi, μέλος της Ευρωπαικής Επιτροπής του διαγωνισμού  και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια όλων για την προσπάθειά τους.  
 
 
Το Τμήμα είχε αποσπάσει και πέρσι το 2ο βραβείο με άλλο ένα καινοτόμο προϊόν που ήταν ο χαλβάς για διαβητικούς.
 
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις γίνονται έναυσμα για περισσότερες νέες και καινοτόμες ιδέες  τόνισε ο υπεύθυνος της πρακτικής του Τ.Ε.Τ.Δ. και συντονιστής των έργων, Επ. Καθ. Δημ. Σκάλκος.

Μοιράσου το άρθρο!