Εκπαίδευση

07/02/2021 - 16:49

Ξεσηκώνονται οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Αιγαίου - Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς

Το Σαββατο 6/2 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου του Μαθηματικού Σάμου με στόχο τον συντονισμό του αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης!

Η σύσκεψη όπου ήταν μεγάλη η συμμετοχή  φοιτητών από τα τμήματα του Πανεπιστημίου και απο τα 6 νησιά που απλώνεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κατέληξε στην παρακάτω απόφαση: 

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου μπορεί να είμαστε "διασκορπισμένοι" στα νησιά του Αιγαίου και σε όλη την χώρα, όμως ενώνουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες συμφοιτητές που αγωνιούμε για τις σπουδές και το μέλλον μας. 

Εδώ και ένα χρόνο είμαστε μακριά από τις σχολές μας, από τα εργαστήρια μας, προσπαθώντας να σπουδάσουμε πίσω από μία οθόνη. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να ανοίξουν οι σχολές μας με ασφάλεια, για να λυθούν ουσιαστικά προβλήματα στη σίτιση, στη στέγαση, σε άλλες σοβαρές ελλείψεις υποδομών που κρατάνε τους φοιτητές μακριά από τον τόπο σπουδών τους, αλλά νόμιζε βρήκε ευκαιρία να ετοιμάσει αυτό το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη που εντείνει την καταστολή και τα εμπόδια στις σπουδές μας. 

Λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο! Οι φοιτητές δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Δεν χαρίζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας!

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία! 

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσουν οι σχολές μας με ασφάλεια! Να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των φοιτητών σε στέγαση και σίτιση! Να αποκατασταθούν ζημιές σε κτίρια του Πανεπιστημίου στη Σάμο που προκλήθηκαν από το σεισμό! Να επιστρέψουν οι φοιτητές στα νησιά που σπουδάζουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση!

Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές! 

Για αυτό αποφασίζουμε, την Τετάρτη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις στα νησιά στις 12 το μεσημέρι:

- στην πλατεία Κύπρου στη Ρόδο

-στην πλατεία Καρλοβάσου στη Σάμο

- στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη

-στην πλατεία Μιαούλη στη Σύρο

 

Παράλληλα, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρισκόμαστε στην Αθήνα θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των Συλλόγων με το δικό μας πανό! 

Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στα νησιά, στις πόλεις που ζουν για όσους είναι μακριά από τον τόπο σπουδών τους! 

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους πανεπιστημιακούς, τους διοικητικούς και όλους τους υπαλλήλους του πανεπιστημίου, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν θέση δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα που μας αφορά όλους! 

Μοιράσου το άρθρο!