Εκπαίδευση

16/01/2014 - 13:49

Υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης

Η ανέγερση ιδιόκτητων φοιτητικών κατοικιών του Παν Αιγαίου στη Μυτιλήνη θα συμβάλει θετικά στην επίλυση του οξύτατου προβλήματος, αποτελώντας την πρώτη «κυψέλη» κάλυψης των αυξημένων αναγκών στέγασης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, ευελπιστώντας στο προσεχές χρονικό διάστημα να αρχίσει ο σχεδιασμός για τη μελλοντική επέκταση τους.

Ταυτόχρονα, η λειτουργία τους θα συμβάλει ουσιαστικά και στην ενίσχυση της προσπάθειας διεθνοποίησης του Ιδρύματος με την προσέλκυση φοιτητών/τριών και καθηγητών/τριών από το εξωτερικό (πχ θερινά σχολεία, διεθνή συνέδρια κλπ).

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση ύψους 6,37 εκατ € για την ανέγερση φοιτητικών κατοικιών στη Μυτιλήνη με την ανάδοχο Κ/ΞΙΑ Ιφικλής ΑΕ- ΤΑΛΩΣ ΑΤΕ. Το «Ραπτέλλειο» συγκρότημα των Φοιτητικών Εστιών Μυτιλήνης, δυναμικότητας 130 κλινών, θα αποτελείται από τέσσερα (4) κτήρια, με υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους, συνολικής επιφανείας ωφέλιμων χώρων περίπου τα 3.800 τμ. Ειδικότερα οι χώροι διημέρευσης καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια περίπου 2.150 τμ ενώ οι χώροι κοινωνικού τομέα αντίστοιχη επιφάνεια 630 τμ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.

Με την ευκαιρία αυτή το Πανεπιστήμιο Αιγαίο οφείλει για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσει το Κληροδότημα «Δημοσθένη Ραπτέλλη» για την παραχώρηση του οικοπέδου καθώς &  όλους όσους συνέβαλαν καθοριστικά στην έγκαιρη ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών διαδικασιών.

 
Με εκτίμηση,

Νίκος Σουλακέλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας

Μοιράσου το άρθρο!