Ελλάδα

13/05/2023 - 16:18

Αγκαλιασμένοι οι γονείς κήδεψαν το 5,5 μηνών μωρό τους που ξέχασε στο αυτοκίνητο ο πατέρα - Με μπομπονιέρες η κηδεία

Σε κλίμα απέραντης οδύνης τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/05) η κηδεία του αδικοχαμένου βρέφους, το οποίο έχασε τη ζωή του καθώς παρέμεινε επί ώρες μέσα σε αυτοκίνητο, όπου το ξέχασε ο πατέρας του.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι, στάθηκαν στο πλευρό των δύο γονιών που θρηνούν εδώ και ημέρες την τραγική απώλεια του 5,5 μηνών μωρού τους.

Σε σκηνές αρχαίου δράμα, οι δυο γονείς συντετριμμένοι και αγκαλιασμένοι αποχαιρέτησαν τη νεογέννητη κόρη τους, η οποία ετάφη στο Παλαιό Κοιμητήριο Άρτας.

Νωρίτερα σπαρακτικες ήταν οι στιγμές έξω από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Άρτα όταν έφτασε εκεί ο πατέρας ο οποίος κατέρρευσε ανάμεσα στο πλήθος.

Έπειτα ο πατέρας αποχώρησε από την εκκλησία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Άτομα από το πλήθος προσπάθησαν να τον συνεφέρουν δίνοντας του νερό και κάνοντας του αέρα, προτού τον τοποθετήσουν υποβασταζόμενο μέσα αυτοκίνητο ώστε να φύγει.

Σε κλίμα ανείπωτου θρήνου και οδύνης η κηδεία στην Άρτα

Με μπομπονιέρες η κηδεία της μικρής Λυδίας – Ελένης

Από νωρίς στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, το γραφείο τελετών του κ. Κωνσταντίνου Δήμου από τη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας – που ανέλαβε αφιλοκερδώς την τελετή – είχε ετοιμάσει τα πάντα για τη μικρή Λυδία – Ελένη.

Το 5,5 μηνών βρέφος που δεν πρόλαβε καν να βαπτιστεί και έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή.

Έξω από την εκκλησία αν δεν υπήρχαν στεφάνια και βαριά ατμόσφαιρα, θα πίστευε κανείς πως θα γινόταν η βάπτιση της μικρής.

Μια φωτογραφία με το πανέμορφο μωράκι, χαμογελαστό, και οι μπομπονιέρες για το όνομα που θα του χάριζαν, συνέθεταν το σκηνικό.

 

Όμως, η σκληρή πραγματικότητα επαναφέρει όλους στον θρήνο και τον πόνο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του συνεργάτη του Newsbomb.gr, Δονάτου Παππά, η σορός του 5,5 μηνών βρέφους αναμένεται στον Ιερό Ναό στις 11:30 ενώ στις 12:00 θα γίνει η τελετή για να πάρει το βρέφος το όνομα. Δεν θα πραγματοποιηθεί βάπτιση, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και ημέρες, αλλά θα διαβαστεί μια ιερή ευχή έτσι ώστε στη συνέχεια να τελεστεί η κηδεία.

Στη συνέχεια, η ταφή του μωρού θα γίνει στο Παλαιό Κοιμητήριο Άρτας. Τόσο στον Ιερό Ναό, όσο και στο κοιμητήριο, υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα.

Άρτα - Δικηγόρος 37χρονου: «Οι γονείς του βρέφους παραμένουν μαζί γιατί υπάρχει αγάπη»

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γονείς του 5,5 μηνών βρέφους που έφυγε από τη ζωή ξεχασμένο για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, μίλησε ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα, Δημήτρης Λαμπράκης, στο MEGA.

Λίγο πριν πραγματοποιηθεί η κηδεία για το άτυχο μωρό, ο κ. Λαμπράκης ανέφερε πως οι γονείς θα πήγαιναν μαζί στην εκκλησία: «Ένα παιδί που έφερε στον κόσμο το παιδί του, το έχασε. Και οι δύο είναι μαζί αυτή τη στιγμή και πηγαίνουν στην εκκλησία για το τελευταίο αντίο στο μωρό. Δεν πρέπει να καλύψετε τη τελετή και όποιος πάει για να την καλύψει θα δημιουργήσει πρόβλημα», ανέφρε αρχικά.

Όσο για την απόφαση του ανακριτή να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας, υπό όρους, είπε: «Αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο εξόδου από τη χώρα. Αυτό πάει να πει πως έβαλαν τις σωστές βάσεις στην κατηγορία παρά την ποινική δίωξη. Η διαδικασία θα διαρκέσει 2-3 μήνες και θα πρέπει να καταθέσει και η μητέρα. Έχουμε ζητήσει και μία πραγματογνωμοσύνη για το γιατί μπλόκαρε το μυαλό του. Εμείς καταθέσαμε αλλά η επιστήμη θα εξηγήσει εάν μπορεί να μπει στο φάσμα του συνδρόμου του ξεχασμένου μωρού. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως η πρόταση της εισαγγελέως θα είναι από αμέλεια».

Τέλος είπε ότι δεν γνώριζε πριν από το τραγικό συμβάν τον πατέρα και τονίζει ότι το ζευγάρι θα παραμέινει ενωμένο: «Τον πατέρα δεν τον γνώριζα αλλά μου τον σύστησε ο αδελφός της γυναίκας του. Όλοι είναι μία οικογένεια και όσα ακούστηκαν για την ένταση ήταν από την αλλαγή των συναισθημάτων. Το ζευγάρι είναι μαζί γιατί υπάρχει αγάπη».

 

Δείτε βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!