Ελλάδα

12/08/2012 - 17:47

Άγρια δολοφονία νεαρού Ιρακινού στην Αθήνα με ρατσιστικά κίνητρα

Άγρια δολοφονία νεαρού Ιρακινού στην Αθήνα με ρατσιστικά κίνητρα

Έχασε τελικά τη ζωή του ο νεαρός Ιρακινός, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στις 4:37 τα ξημερώματα μαχαιρωμένος στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας. 
Το θύμα βρέθηκε αιμόφυρτο έξω απο ιδιωτικό χώρο προσευχής Μουσουλμάνων και έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα μέρη του σώματός. Στη συνέχεια, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου εξέπνευσε στις 13:15.
 
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ κάνει λόγο για ρατσιστικά κίνητρα. 
 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για πέντε άτομα, τα οποία επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες και λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς, εναν Μαροκινό και έναν Ρουμάνο, οι οποίοι όμως κατάφεραν να διαφύγουν.  
 
Με αφορμή το γεγονός, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή ανακοίνωση:
 
«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν.
 
Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
 
πηγη: newpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!