Ελλάδα

06/05/2023 - 16:19

Ανείπωτη τραγωδία - Νεκρή 15χρονη μαθήτρια σε σχολική εκδρομή - Τι αναφέρει η Υπουργός

Σοκάρει η είδηση θανάτου ενός 15χρονου κοριτσιού σε νυχτερινό μαγαζί των Τρικάλων τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/5).

Ηανήλικη βρισκόταν στην πόλη στα πλαίσια σχολικής εκδρομής. Σύμφωνα με το trikalanews.gr, η μαθήτρια, 15 ετών, από σχολείο του Βύρωνα Αττικής, διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε νυχτερινό μαγαζί. Κάποια στιγμή, περίπου στη 1 τα ξημερώματα, δεν αισθάνθηκε καλά και έχασε τις αισθήσεις της.

 

Αμέσως, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Τις δραματικές στιγμές περιέγραψε στο newsit.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Γρηγορίου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι γιατροί του νοσοκομείου προσπαθούσαν για σχεδόν δύο ώρες να επαναφέρουν την 15χρονη.

«Στις 1:17 τα ξημερώματα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προσήλθε το κορίτσι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου μας. Ξεκινήσαμε άμεσα ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση. Το κορίτσι παρουσίασε κοιλιακή μαρμαρυγή, προχωρήσαμε σε απινίδωση και τοποθετήθηκε και ένας προσωρινός ενδοφλέβιος βηματοδότης. Παρά όμως τις προσπάθειες που έγιναν για περίπου δύο ώρες δεν κατάφερε να επανέλθει» είπε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την εκδρομή συνόδευε γιατρός, ενώ η 15χρονη, φέρεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οι γονείς της κοπέλας ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν μέσα στη νύχτα, όπου ενημερώθηκαν από ψυχολόγους του Νοσοκομείου για την τραγική κατάληξη του παιδιού τους.

Έχει ληφθεί ήδη δείγμα αίματος για τοξικολογική εξέταση, ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες η μαθήτρια έχασε τη ζωή της.

Κεραμέως: Επικοινώνησα με τους γονείς της

Για το τραγικό συμβάν τοποθετήθηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Η τραγική απώλεια μαθήτριας στα Τρίκαλα μας γεμίζει θλίψη και οδύνη. Επικοινώνησα με τους γονείς της, με τον διευθυντή του σχολείου και τη συνοδό της εκδρομής. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος» αναφέρει στην ανάρτησή της η υπουργός.

Μοιράσου το άρθρο!