Ελλάδα

16/10/2013 - 10:26

Αντ.Σαμαράς: Αποτρέπουμε την ανάδυση των εξτρεμιστών και των λαϊκιστών

Αντ.Σαμαράς: Αποτρέπουμε την ανάδυση των εξτρεμιστών και των λαϊκιστών

yle="text-align: justify;">Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού στην Ελλάδα έστειλε από τις Βρυξέλλες ο κ. Αντ. Σαμαράς, τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψει ο ίδιος να ενισχυθούν τα συγκεκριμένα φαινόμενα.

Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε κοινή εκδήλωση των Ιδρυμάτων Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κόνραντ Αντενάουερ με θέμα «Η αναγκαιότητα της Ευρώπης», από την καρδιά της Ε.Ε. επέλεξε ταυτόχρονα, να στείλει και μήνυμα προς τους δανειστές, ζητώντας περισσότερη στήριξη.
 
Εν μέσω των συζητήσεων για την επόμενη φάση του ελληνικού προγράμματος, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τις τεράστιες θυσίες που έχουν κάνει οι έλληνες πολίτες και αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει η Ελλάδα για την αλληλεγγύη της Ευρώπης.
 
Ο κ. Σαμαράς, στον απόηχο των παρατηρήσεων που κάνουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την πορεία του προγράμματος, υποστήριξε την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας με έμφαση την πρόοδο που έχει σημειωθεί.
 
«Πρέπει να μάθουμε να πολεμάμε, να καταστρέφουμε και να ξαναχτίζουμε» είπε και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη χρειάζεται αλληλεγγύη και υπευθυνότητα και να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις για να ξεπεράσει την κρίση, με κοινές πολιτικές και σεβασμό».
 
Αναφερόμενος ο Πρωθυπουργός στο ρόλο της Ευρώπης και αφού σημείωσε πως «είναι αρκετά δυνατή για να αντιμετωπίσει δυσκολίες αλλά πρέπει να ενδυναμώσει τις συνεργασίες της», συμπλήρωσε  ότι Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να στηριχθεί στις ελεύθερες επιλογές των πολιτών της αλλά και σε δημοκρατικές πολιτικές.
 
Ο κ. Σαμαράς εκτός από την ανάγκη να υπάρξει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα στην Ευρώπη και αφού έκανε ειδική αναφορά στις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων, αναφέρθηκε στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με περισσότερες κοινοτικές πολιτικές.
 
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένας πιο ουσιαστικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και να καθιερωθεί ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι χρειάζεται περισσότερη δημοσιονομική συνεργασία, σταθερή νομισματική ένωση, αλλά και δημιουργία περισσότερων κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών και σταθερό φορολογικό περιβάλλον στην Ευρώπη.
 
 Κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού
 
Από τις Βρυξέλλες ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα κατά του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού. «Αγαπάμε τη χώρα μας παρά πολύ, για να επιτρέψουμε φαινόμενα όπως ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός» τόνισε και αναφέρθηκε εκ νέου στα άκρα με μια πιο προσεκτική διατύπωση.
 
«Στις περιόδους κρίσης και αστάθειας που διανύουμε, δεν καταπολεμάμε την ύφεση μόνο αλλά και τους εξτρεμιστές, τα άκρα και τους λαϊκιστές, τους οποίους πρέπει να απομονώσουμε. Αγαπάμε πολύ τη χώρα μας για να αφήσουμε τέτοια φαινόμενα να εμφανιστούν» ανέφερε.
 
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στα δυο πρόσφατα πολύνεκρα ναυάγια με παράνομους μετανάστες στη Λαμπεντούζα, θέτοντας το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, που αποτελεί και πρόβλημα για την χώρα.
 
«Τα περιστατικά στη Λαμπεντούζα είναι οι καθημερινές τραγωδίες που ζούμε στην Ελλάδα για χρόνια. Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία στα σύνορά μας» είπε και ζήτησε να ενισχυθεί η προστασία στα σύνορα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

 

Πηγή: www.tovima.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!