Ελλάδα

16/12/2013 - 19:07

Από κόσκινο όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι

style="text-align: justify;">Εντολή να ελέγξουν οι αρμόδιοι προϊστάμενοι Διοικητικού - Προσωπικού τα πιστοποιητικά όλων των δημοσίων υπαλλήλων έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εάν διαπιστωθούν ανακριβή στοιχεία, θα πρέπει να ανακληθούν οι διορισμοί των συγκεκριμένων υπαλλήλων, τονίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης, στη σχετική εγκύκλιο.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την εγκύκλιό του, ζητάει από τους αρμοδίους προϊσταμένους Διοικητικού Προσωπικού, σε συνεργασία με τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδίδουσες αρχές, να προβούν σε εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των δημοσίων υπαλλήλων. 
 
Την εφαρμογή της εγκυκλίου θα παρακολουθεί το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού θα πρέπει να ανακαλούν το διορισμό υπαλλήλων με επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση για δόλια πρόκληση ή υποβοήθηση της παρανομίας, εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδίδουσες αρχές βεβαιώσουν ανακρίβεια των στοιχείων που τους αποστέλλονται από τις Διευθύνσεις Διοικητικού- Προσωπικού (πχ έκδοση τίτλου σπουδών, βαθμός πτυχίου, επιτυχής συμμετοχή σε εξετάσεις, κλπ), ή εάν τα στοιχεία δεν είναι τα απαιτούμενα από τις σχετικές διατάξεις.
 
Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα κινείται η διαδικασία αναζήτησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των οργάνων διοίκησης που είχαν την ευθύνη ή συνήργησαν στην παράνομη πράξη. 
 
«Μετά από τέσσερις μήνες εντατικών ελέγχων έρχονται στο φως τα πρώτα αποτελέσματα για το ζήτημα των πλαστών δικαιολογητικών, που χρησιμοποίησαν υπάλληλοι κατά τον διορισμό τους ή την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Ήδη, από τον μέχρι τώρα έλεγχο, στη Δημοτική Αστυνομία εντοπίστηκαν 45 τέτοιες περιπτώσεις, οι διορισμοί των οποίων σταδιακά ανακαλούνται. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα των πλαστών δικαιολογητικών είναι υπαρκτό. Την έκταση του φαινομένου όμως, τώρα επιχειρούμε να μάθουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δύσκολη αυτή προσπάθεια, ώστε να αποκαταστήσουμε παλαιές αδικίες και να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέων, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης των δομών της δημόσιας διοίκησης», σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
πηγή: www.enet.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!