Ελλάδα

17/12/2022 - 20:25

Από τον Φεβρουάριο η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των δαπανών για τρόφιμα

Τι ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός

Από τον Φεβρουάριο και για έξι μήνες η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ και τροφίμων, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, από τα οποία θα εισπραχθούν 650 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, 10% είναι ο πληθωρισμός, 10% θα καλύπτει το κράτος σε σούπερ μάρκετ αλλά και σε φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία.

Το μηνιαίο όριο ενίσχυσης για ένα άτομο θα είναι 220 ευρώ, με προσαύξηση 100 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.

Αφορά οικογένειες με εισόδημα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι, με προσαύξηση κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η είσπραξη θα γίνεται μέσω ψηφιακής κάρτας.

 

Κυρ. Μητσοτάκης : Θα εξακολουθήσουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, αποδυναμώνοντας τις αυξήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή, μεταξύ άλλων επεσήμανε επίσης ότι: «Στον τομέα της αντιμετώπισης του αυξημένου ενεργειακού κόστους θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παράλληλα με τη διεκδίκηση ευρωπαϊκής απάντησης, σε εθνικό επίπεδο θα διατεθούν συνολικά πάνω από 8 δισ. ευρώ» και συμπλήρωσε: «Τα 3,5 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν προς τα νοικοκυριά και 4,8 δισ. προς τις επιχειρήσεις. Θα εξακολουθήσουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, αποδυναμώνοντας τις αυξήσεις, ενώ θα διατεθούν ακόμα 500 εκατ. ευρώ για το αυξημένο επίδομα θέρμανσης»

Μοιράσου το άρθρο!