Ελλάδα

22/12/2022 - 20:16

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή

Την παραμονή στη φυλακή της Εύας Καϊλή για έναν ακόμα μήνα αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Απορρίφθηκε το αίτημά της για αποφυλάκιση με βραχιολάκι.

«Παρατείνεται η κράτηση της Εύας Καϊλή κατά ένα μήνα. Εάν ασκήσει έφεση εντός 24 ωρών θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου μέσα σε 15 ημέρες» αναφέρει η ανακοίνωση που εστάλη από την Εισαγγελία αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

«Προς όφελος και προστασία της έρευνας καμία άλλη πληροφορία δεν θα δίνεται στο εξής και τα ΜΜΕ θα ενημερώνονται μέσω νέων δελτίων τύπου» προστίθεται ακόμα.

 

Υπήρξε αναμονή οκτώ ωρών, διότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 10:30 το πρωί, οι δικηγόροι προχώρησαν σε δηλώσεις αργά το πρωί και στις δηλώσεις τους φαινόταν η ανησυχία για την εν λόγω απόφαση.

«Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή παραμένει υπό κράτηση, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, πριν γίνει γνωστή η απόφαση, εξερχόμενος, ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Η κ. Καϊλή είναι αθώα», είχε δηλώσει ο έτερος δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Εν τω μεταξύ, στη χώρα μας, τη δέσμευση του οικοπέδου των 9 στρεμμάτων που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι στην Πάρο, αλλά και του κοινού τους τραπεζικού λογαριασμού διέταξε η αρμόδια αρχή, καθώς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για τη διάπραξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

 

up date

Θέμα απαγωγής από τις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ έθεσαν οι εισαγγελείς

Η κ. Καϊλή που απολογήθηκε επί μία ώρα και ζητούσε δια των συνηγόρων της να αποφυλακιστεί με τον περιοριστικό όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (το γνωστό «βραχιολάκι»), δεν έπεισε τους δικαστές. Ο ένας εκ των συνηγόρων της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον Alpha, είχε προϊδεάσει για την αρνητική εξέλιξη, καθώς όπως εξήγησε, το κλίμα μέσα στο δικαστήριο δεν ήταν καλό για την ευρωβουλευτή.

Υπογράμμισε ότι η Εύα Καϊλή ζήτησε να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι και πρότεινε να της αφήσουν μόνο ένα τηλέφωνο, το οποίο δέχτηκε να παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές και να έχει επαφή μόνο με το παιδί της.

Ωστόσο, αιτιολογώντας το αρνητικό κλίμα για την Εύα Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος απαρίθμησε τις ενστάσεις που εξέφρασε κατά την ακρόαση, ο εισαγγελέας του Βελγίου.

 

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο εισαγγελέας αντέτεινε ότι:

  • Το παιδί δεν συνιστά λόγο αποφυλάκισης.
  • Φοβάται το ενδεχόμενο η Εύα Καϊλή να διαφύγει από τη χώρα.
  • Μπορεί να υπάρξει κίνδυνος «απαγωγής της από τις μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στο Κατάρ».

Μοιράσου το άρθρο!