Ελλάδα

20/02/2014 - 16:52

Άρση ασυλίας για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

style="text-align: justify;"> 
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που δεν έχουν μέχρι στιγμής εμπλοκή στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη, ζητούν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες, με έγγραφό τους στη Βουλή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ζητούν να δοθούν εξηγήσεις από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
 
Οι εφέτες αποτιμώντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους, δηλαδή τις άνω των 100 μαρτυρικές καταθέσεις, τους σκληρούς δίσκους υπολογιστών μαζί με ντοκουμέντα, φωτογραφίες και βίντεο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ενδείξεις για όλα τα μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
 
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες ζητούν να αρθεί εκ νέου η ασυλία για τους προφυλακισμένους και υπόδικους βουλευτές του κόμματος προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την τροφοδοσία και ενίσχυση της εγκληματικής οργάνωσης.
 
Υπάρχουν ακόμα και κάποιες μικρότερες κατηγορίες, πλημμεληματικού χαρακτήρα που βαρύνουν το Ν. Μιχαλολιάκο και τον βουλευτή Παππά.
 
πηγή: megatv.com
 

Μοιράσου το άρθρο!