Ελλάδα

17/09/2022 - 11:34

Βίντεο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε την Ελλάδα με ψέματα για τους 38 μετανάστες»

Ένα περιστατικό, το οποίο προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και επιχειρήθηκε ο διασυρμός της χώρας μας στο εξωτερικό, αποδείχθηκε τελικά πως ήταν μια ιστορία στημένη από τους αλληλέγγυους για να πιέσει την Αθήνα στο μεταναστευτικό.

 

Η ιστορία ξεκίνησε ως απόδειξη της "αναλγησίας" της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες, καθώς είχαν εγκλωβιστεί σε ελληνική νησίδα στον Εβρο και οι ελληνικές αρχές δεν έσπευδαν να τους βοηθήσουν, ενώ ένα μικρό κορίτσι εξ αιτίας της καθυστέρησης έχασε τη ζωή του.

Τελικά αποδείχθηκε ότι ούτε σε ελληνική νησίδα ήταν, ούτε ποτέ κοριτσάκι υπήρχε, ούτε έχασε τη ζωή του...

 

Οι 38 μετανάστες εντοπίστηκαν σε τουρκική νησίδα στον Έβρο ενώ δεν υπήρξε ποτέ πεντάχρονο νεκρό παιδί. Στο Μαξίμου δεν κρύβουν την οργή τους για το γεγονός πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα και υιοθετούσαν άκριτα τα fake news- όπως και ο Αλέξης Τσίπρας που είχε κάνει ανάρτηση στα social media- τώρα και μετά τις αποκαλύψεις η Κουμουνδούρου δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση.

Η ΝΔ δημοσιοποίησε βίντεο με τις δηλώσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αμφισβητούσαν πως οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε τουρκική νησίδα, παρά το γεγονός πως από την αρχή η κυβέρνηση υποστήριζε το αντίθετο. "Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν ζητούν συγγνώμη, αλλά ζητούν και τα ρέστα. Τη συγγνώμη δεν την οφείλουν μόνο γιατί επιτέθηκαν με ψέματα στην κυβέρνηση. Αλλά πρωτίστως γιατί αναπαράγοντας ψέματα, δυσφημούν τη χώρα" τόνισε σε ανακοίνωση της η Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι η ίδια η ΜΚΟ που είχε αναλάβει τους πρόσφυγες παραδέχθηκε ότι οι 38 ήταν σε τουρκικό έδαφος και η Ελλάδα δεν μπορούσε να συνδράμει, ενώ η απουσία νεκρού παιδιού αποδείχθηκε από τη λίστα με τους 38 που δημοσιοποίηση ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά την κατάθεση όλων των στοιχείων από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επικοινωνία με διεθνή μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν το θέμα, προκειμένου να ανακαλέσουν για τη δυσφήμιση της χώρας μας.

Μοιράσου το άρθρο!