Ελλάδα

14/03/2021 - 10:02

«Αν δεν φέρεις 10 παραβάσεις κορονοϊού μην έρθεις μέσα» - Καταγγελία αστυνομικού

Σε βαρύτατες καταγγελίες προχώρησε ο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Νίκος Μποζίκης, μιλώντας για τη «βρώμικη δουλειά» που έχει ανατεθεί στους αστυνομικούς να κάνουν στο πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας.

 

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε όλοι η αστυνομία στα κάγκελα. Δεν απασχολεί τίποτα –ούτε η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ούτε η μικροεγκληματικότητα η καθημερινή- παρά μόνο οι παραβάσεις του covid. Αυτή είναι η απαίτηση» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Πρώτο Βήμα» λέγοντας πως αναφέρεται σε όσα «δεν μπορούν να πουν όλοι οι συνάδελφοί του».

«Πέρυσι τέτοια εποχή κυκλοφόρησε ένα σποτάκι από την πολιτική προστασία, το οποίο συμπεριλάμβανε όλους τους φορείς οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να πολεμήσουν την πανδημία. Μέσα σε αυτό ήταν πυροσβέστες, λιμενικό, νοσηλευτές, γιατροί, αλλά δεν υπήρχε πουθενά αυτός ο έρημος αστυνομικός.

»Εμάς μας έδωσαν έναν άχαρο ρόλο, έναν ρόλο »μπαμπούλα», ο οποίος μας φέρνει ως τους δυνάστες της κοινωνίας, που κόβουν 300αρια και 1000ρικα.

Έχει αξία η προστασία της δημόσιας υγείας, σαφώς, τονίζοντας όμως πως έχουν βάλει τους αστυνομικούς να κάνουν την »βρώμικη δουλειά»».

Ο ίδιος καταγγέλλει εμπαιγμό από την κυβέρνηση ενώ αναφέρθηκε στο bullying που δέχονται καθημερινά συνάδελφοί του την ώρα που φεύγουν για τη δουλειά. «Αν δεν φέρεις 10 παραβάσεις μην έρθεις μέσα».

«Δεν είναι αυτή η αστυνόμευση. Δεν θα πρέπει να είναι αυτό η αστυνομία. Θα πρέπει η αστυνομία να είναι κοντά στον κόσμο και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα», τόνισε.

«O πραγματικός στόχος δεν είναι να λύσουμε το πρόβλημα του κοροναϊού, γιατί βλέπουμε ότι παρά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά, το πρόβλημα συνεχίζεται. Δεν θα γίνουμε εμείς το πλυντήριο της κάθε κυβέρνησης» αναφέροντας ότι δεν θα πληρώσει το αστυνομικό σώμα της ανεπάρκεια της κυβέρνησης» είπε.

«Κάναμε πολλούς αγώνες για να πετάξουμε από πάνω μας τη ρετσινιά του μπάτσου. Είμαστε έλληνες αστυνομικοί, προσπαθούμε να εκδημοκρατιστεί αυτός ο θεσμός και το μόνο που μας έχουνε δώσει είναι ο συνδικαλισμός και η φωνή μας» αναφέροντας πως αν είχαν το δικαίωμα της απεργίας «θα ήταν όλοι οι αστυνομικοί στο δρόμο». 

Για τα περιστατικά αστυνομικής βίας

«Δεν θα κρίνω τις αστοχίες που μπορεί να υπήρχαν υπηρεσιακά γιατί σίγουρα υπήρξαν, θα πω όμως ότι η Ομοσπονδία μας ευθύς εξαρχής καταδίκασε αυτή τη πράξη» δήλωσε σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

«Είμαστε αντίθετοι με τέτοιες ενέργειες και σίγουρα μας φέρνουν όλους σε δύσκολη θέση και μας προσβάλουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μια λάθος ενέργεια, ένας κακός χειρισμός πως θα πρέπει να μας βάλουν όλους στον τοίχο και να μας πυροβολούν» ανέφερε.

«Μην μας πυροβολείτε, είμαστε κι εμείς μέλη αυτής της κοινωνίας και νιώθουμε πραγματικά πολύ μεγάλη πικρία και αγανάκτηση για όλο αυτό που συμβαίνει απέναντί μας».

Μοιράσου το άρθρο!