Ελλάδα

27/11/2013 - 02:25

Διάλογος για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια έως την Δευτέρα

Διάλογος για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια έως την Δευτέρα

yle="text-align: justify;">Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους του συντονιστικού των πρυτάνεων. Ο υπουργός χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων, ενώ χαιρέτησε και την έναρξη του διαλόγου με τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Η συνάντηση με τους πρυτάνεις κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και αμέσως μετά και οι δύο πλευρές σημείωσαν ότι πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι προσέρχονται στον διάλογο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τους εκπροσώπους των οποίων θα συναντηθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Στη συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη, θα δώσει το "παρών" και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Ο κ.Αρβανιτόπουλος επισήμανε ακόμη μια φορά ότι πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια για να μην χαθεί το εξάμηνο, θέτοντας ως ανώτατο χρονικό όριο για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημείωσε επίσης ότι θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που αφορούν τις λίστες της διαθεσιμότητας. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να λειτουργήσουν οι γραμματείες των ιδρυμάτων ώστε να καταστεί δυνατός ο έλεγχος.

Ως προς το θέμα της φύλαξης επισημάνθηκε ότι αυτή έχει ανατεθεί ήδη σε ιδιωτικές εταιρίες στα περισσότερα ιδρύματα.

Ο υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε εξάλλου ανοιχτός στη δυνατότητα των ιδρυμάτων να διαθέσουν μέρος των κονδυλίων των ΕΛΚΕΙ για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση προς όφελος των φοιτητών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές, όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται αύριο Τετάρτη, και από πηγές του υπουργείου χαρακτηρίζεται «πολύ σημαντική κίνηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, η οποία αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!