Ελλάδα

26/08/2013 - 00:41

Δικαίωση για σχολικούς φύλακες

Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι σχολικοί φύλακες των Δήμων Αγίων Αναργύρων και Αγίας Βαρβάρας, με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Με δύο προσωρινές διαταγές που εξέδωσε χθες το Πρωτοδικείο της Αθήνας, επανέρχονται προσωρινά στα καθήκοντά τους –μέχρι νεωτέρας δικαστικής απόφασης– τριάντα πέντε σχολικοί φύλακες που ανήκουν στους Δήμους Αγίων Αναργύρων και Αγίας Βαρβάρας και στους οποίους θα καταβάλλονται οι πλήρεις αποδοχές τους.
 

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου των σχολικών φυλάκων των δύο δήμων, Απόστολου Παπακωνσταντίνου, οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες (και μόνον αυτοί) εξέρχονται της διαθεσιμότητας και επανέρχονται στην υπηρεσία τους έως την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκηθεί, δηλαδή περίπου έως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου.
 
Στην αίτησή τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής, οι εν λόγω σχολικοί φύλακες επικαλούνταν την ανεπανόρθωτη βλάβη την οποία υπέστησαν από τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν βάσει των διατάξεων του ν. 4172/2013. Ο δικηγόρος κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται αισιόδοξος για την τύχη των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει, καθώς η προχθεσινή εξέλιξη «αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» (εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί κ.ά.). Μάλιστα, ο ίδιος δικηγόρος, αναφερόμενος σε δικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων της χώρας για τους σχολικούς φύλακες, σχολιάζει: «Η έκδοση αντιφατικών αποφάσεων επί των ιδίων υποθέσεων, αν και είναι δικονομικώς επιτρεπτή, δημιουργεί αρνητική εικόνα και οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των εργαζομένων του ιδίου κλάδου».
 
Μαρία Δήμα

Μοιράσου το άρθρο!