Ελλάδα

19/09/2023 - 18:21

Δικογραφία σε βάρος 41χρονου που… σούβλιζε σκαντζόχοιρους

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 41χρονου Ρομά, από την Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται να… σούβλιζε σε αυτοσχέδια ψησταριά σκαντζόχοιρους που αποτελούσαν ένα… εκλεκτό έδεσμα για αυτόν. Ο ίδιος αναρτούσε σχετικές εικόνες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook από το καλοκαίρι του 2021 έως το καλοκαίρι του 2023.

 

Δεν επρόκειτο για κάποιον επιζώντα που βρέθηκε σ’ ένα απόμακρο φυσικό τοπίο του πλανήτη και λόγω πείνας, αναγκάστηκε να σκοτώσει ότι κινείτο για να τραφεί.

Πρόκειται για έναν 41χρονο Ρομά, ο οποίος φέρεται πως θανάτωνε τα μικρά αγκαθωτά θηλαστικά, επειδή για αυτόν αποτελούσαν εκλεκτό έδεσμα, σύμφωνα με το grtimes.gr. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θήρας, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία Φιλοζωικού Σωματείου προς το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και συγκεκριμένα στην αστυνομική υπηρεσία που ασχολείται με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα.

Αυτή η περίπτωση, όμως, δεν αφορά παραβάσεις του νόμου 4830/21 – για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- αλλά υπάγεται στον νόμο περί παράνομης θήρας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

 

Όπως αναγράφεται στο Wikipedia, σκαντζόχοιροι ονομάζονται τα μικρά αγκαθωτά θηλαστικά της υποοικογένειας των ερινακεϊνών, της οικογένειας των ερινακεϊδών, της τάξης των εντομοφάγων.

Υπάρχουν 15 είδη σε 4 γένη, που συναντώνται στην Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία (όπου έχουν εισαχθεί).

Οι σκαντζόχοιροι αποτελούν πηγή τροφής σε πολλές κουλτούρες. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, μάλιστα, θεωρούνταν εκλεκτό έδεσμα και σώζονται πολλές συνταγές από την εποχή εκείνη.

Μια συνηθισμένη συνταγή που συνήθως αποδίδεται στους Ρομά (τσιγγάνους) είναι ο σκαντζόχοιρος ψητός σε πηλό.

Μοιράσου το άρθρο!