Ελλάδα

08/09/2012 - 07:18

Διπλό στην Λετονία με ανατροπή

Διπλό στην Λετονία με ανατροπή

Με νίκη - ανατροπή (έχανε 1-0, το γύρισε 1-2) στην Ρίγα επί της Λετονίας ξεκίνησε το ταξίδι της Εθνικής ομάδας για την Βραζιλία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, μολονότι βρέθηκε να χάνει 1-0 από πέναλτι του Τσάουνα στο 42', βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και γύρισε... τούμπα το ματς με γκολάρα του Σπυρόπουλου στο 57' και τέρμα του Γκέκα στο 69' ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Πολύ καλή η Εθνική έχασε αρκετές ευκαιρίες και είχε και δύο δοκάρια με τους Μανιάτη και Φορτούνη. Εξαιρετικοί οι Φορτούνης, Σπυρόπουλος, Γκέκας, Μανιάτης και ο Σαμαράς μέχρι να τραυματιστεί.

 
Με την αναμενόμενη ενδεκάδα παρέταξε την Εθνική μας ο Φερνάντο Σάντος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, με τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο να καλύπτον το κέντρο της άμυνας και τους Τοροσίδη, Σπυρόπουλο τα άκρα της. Στη μεσαία γραμμή, αμυντικά χαφ οι Τζιόλης και Κατσουράνης, με τον Μανιάτη να παίζει δεξιά και τον Φορτούνη αριστερά. Το δίδυμο της επίθεσης θα αποτελείται από τους Γκέκα και Μήτρογλου σε σχηματισμό 4-4-2.
Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έριχνε στην Ρίγα και το γλιστερό τερέν, η Εθνική ομάδα παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο, ωστόσο ήταν αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο. Δύο φορές ο Γκέκας (7', 16') με κεφαλιές έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ την μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Μανιάτης στο 34', όταν ύστερα από εκπληκτική μπαλιά του Φορτούνη, σημάδεψε το δεξί δοκάρι των Λετονών.
Ωστόσο, από το... πουθενά οι γηπεδούχοι βρέθηκαν προηγούμενοι στο σκορ, όταν ο Βισνάκοφς ανατράπηκε από τον Κ. Παπαδόπουλο και ο Τσάουνα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 42ο λεπτό κάνοντας το 1-0 για την Λετονία, σκορ πέρα για πέρα άδικο βάσει της εικόνας του αγώνα.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Σαμαράς πέρασε στη θέση του Μήτρογλου με το σύστημα να τροποποιείται από 4-4-2 σε 4-2-3-1. Ο επιθετικός της Σέλτικ μπήκε ορεξάτος στο ματς και έδωσε ώθηση στην Εθνική. Στο 47' από έξοχη μπαλιά του Φορτούνη και πάλι ο Μανιάτης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σαμαράς από το ύψος του πέναλτι δεν έκανε καλό σουτ χάνοντας την ευκαιρία, ενώ στο 53' από κόρνερ του Φορτούνη η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βάνινς!
Η Εθνική πίεζε και ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ. Το γκολ ήρθε στο 57' και ήταν και... γκολάρα! Ο διεθνής αριστεροπόδαρος μπακ του Παναθηναϊκού έπιασε μια... φωτοβολίδα από 30 μέτρα στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Λετονού γκολκίπερ ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την γαλανόλευκη.
Μολονότι ο Σαμαράς τραυματίστηκε στον αγκώνα και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Νίνη να περνάει στη θέση του, η Εθνική δεν σταμάτησε να ψάχνει κι ένα ακόμη γκολ, ώστε να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να φτάσει στη νίκη. Αυτό ήρθε στο 69', ύστερα από εκπληκτική μπαλιά του Κατσουράνη στον κενό χώρο για τον Γκέκα, που με ιδανικό τελείωμα, ο επιθετικός της Λεβάντε έγραψε το 2-1 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το ματς είχε έρθει... τούμπα, στα εναπομείναντα λεπτά η Εθνική διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της σκορ και πανηγύρισε τη νίκη με το... καλημέρα στην διοργάνωση.

Μοιράσου το άρθρο!