Ελλάδα

24/05/2022 - 20:57

Έκτακτο - Ερευνητικό σκάφος κοντά στη Λέσβο στέλνει η Τουρκία

Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να στέλνει ερευνητικό σκάφος πολύ κοντά σε ελληνικά νησιά.

 

Όπως ανέφερε το Mega, ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη Navtex με την οποία στέλνει το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ στην καρδιά του Αιγαίου.

Η Navtex, που έχει διάρκεια δύο ημερών ξεκινώντας από αύριο Τετάρτη, κινείται στο τρίγωνο Άη Στράτη - Λέσβου - Χίου και νοείται ως μια στρατηγική κίνηση της Τουρκίας που σε κάθε περίπτωση ανεβάζει την ήδη τεταμένη ένταση.

 

Μόνο σήμερα σημειώθηκαν 29 παραβιάσεις του ελληνικού FIR από 11 τουρκικά αεροσκάφη, ενώ την ίδια ώρα, πάνω από τα Ίμια, πετούσε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) το οποίο παρακολουθούσε τις κινήσεις του ελληνικού στόλου.

Την ίδια στιγμή στα βόρεια σύνορα του Έβρου, η Τουρκία έστειλε τέσσερα πλωτά σκάφη με 150 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

 

Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι η Ελλάδα από την πλευρά της έχει ξεκινήσει παρεμβάσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει απόψε το θέμα στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν τοποθετήσεις ανώτερων στελεχών της Κομισιόν σχετικά με το ζήτημα.

Μοιράσου το άρθρο!