Ελλάδα

29/12/2013 - 06:06

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Τομπούλογλου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την υποχρέωση να καταβάλλει εγγύηση 150.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του ο Χάρης Τομπούλογλου.

Ο πρώην διοικητής του Αγλαΐα Κυριακού υποχρεούται να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Μαζί του απολογήθηκε και ένας 40χρονος, που φέρεται ως συνεργός του.

Ο κ. Τομπούλογλου έχει υποστηρίξει ότι ο 40χρονος δεν γνώριζε τίποτα, και ότι απλώς τον κάλεσε όταν ήταν να παραλάβει τα χρήματα για να μην πέσει ο ίδιος θύμα ληστείας.

Πάντως τα στοιχεία εναντίον του κ. Τομπούλογλου είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά καθώς μόλις λίγες ώρες πριν την απολογία του, είδε το φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία και κυρίως ένα βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει ακριβώς τη στιγμή που ο πρώην διοικητής του Παίδων λαμβάνει ένα φάκελο με τα χρήματα που πήρε ως μίζα.  

Στο "μικροσκόπιο" όλες οι συμβάσεις που υπέγραψε ο Τομπούλογλου

Κάθε πράξη και κάθε σύμβαση που υπέγραψε ο πρώην πλέον διοικητής του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χ. Τομπούλογλου, έχει βάλει στο μικροσκόπιο και ελέγχει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής, θα ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου όλων των πράξεων και των συμβάσεων που υπέγραψε και υλοποίησε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παίδων ενόσω βρισκόταν επικεφαλής διοίκησης του ιδρύματος.

"Θα ελέγξουμε τις συμβάσεις, θα διερευνήσουμε αν υπάρχουν καταγγελίες, θα δούμε αν υπάρχει κάτι ύποπτο" δήλωσε ο κ. Ρακιντζής μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή ο έλεγχος θα ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου.

news.gr

Μοιράσου το άρθρο!