Skip to main content
|

Ελλάδα: Μία από τις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς εν μέσω κορονοϊού

Τάφοι θυμάτων του νέου κορωνοϊού (COVID-19) στα κοιμητήρια "Αναστάσεως του Κυρίου" στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, Δεκέμβριος 2020. Credit: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
1'

Η κατάταξη του Covid Resilience του Bloοmberg -που ανανεώνεται κάθε μήνα- και παρουσιάζει τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη στον κόσμο την εποχή του κορονοϊού, αλλάζει συνεχώς το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της είδησης του εμβολίου και της μετάλλαξης του ιού. Για παράδειγμα, η Νέα Ζηλανδία, που έχει κλείσει τα σύνορά της για να προστατέψει τους πολίτες της και με το σχέδιο εμβολιασμού για όλους τους πολίτες, πρωταγωνιστεί στη λίστα και μάλιστα στην πρώτη θέση, με την Ταϊβάν να βρίσκεται μια θέση μετά στην κατάταξη.

Ανάμεσα στις καλύτερες χώρες για να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας, είναι και η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη. Η χώρα μας βρίσκεται στην πεντηκοστή θέση, μόνο πάνω από το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό. Ανησυχία επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στην Ελλάδα καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%), ενώ έχει επίσης και το χειρότερο lockdown με τη μικρότερη κινητικότητα των πολιτών.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως βρίσκεται στη δέκατη θέση με τη χειρότερη πρόβλεψη όσον αφορά το μέλλον της οικονομίας τη χρονιά που έρχεται.

 Στη λίστα γενικά υπάρχουν 53 χώρες. 

Σημειώνεται ότι για τη διαμόρφωση της πρώτης κατηγορίας λαμβάνονται υπόψιν τα κρούσματα που καταγράφονται ανά μήνα, η θνησιμότητα, οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, τα θετικά τεστ που διεξάγονται και η πρόσβαση στο εμβόλιο.

Για τη δεύτερη κατηγορία, οι ειδικοί εστιάζουν στον τρόπο που έχει γίνει το lockdown, τις προβλέψεις για το μέλλον της οικονομίας, αλλά και το κατά πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών.

 

11

ς

 

ethnos.gr

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία