Ελλάδα

17/02/2014 - 20:40

«Εμφάνιση» του Κ. Σακκά μέσω επιστολής

style="text-align: justify;"> 
Επιστολή σε ιστοσελίδα που συνδέεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο απέστειλε ο ύποπτος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Κ. Σακκάς, ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.
 
Στην επιστολή του ο Κ. Σακκάς κάνει λόγο για αντιλαϊκή πολιτική από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία είναι «απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις «εντολές των αφεντικών της (ΕΕ, ΔΝΤ)» και στοχεύει στην άνευ όρων παράδοση της σύγχρονης εργατικής τάξης και τον παροπλισμό της από κάθε κατάκτηση του παρελθόντος.  
 
Συνεχίζοντας, καταφέρεται εναντίον των ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «κατασκευή της συναίνεσης απ’ την τέταρτη εξουσία» .  
«Την εποχή του πρώτου μνημονίου, μεγαλοεκδότες συσκέφτηκαν με τον πρωθυπουργό για τον τρόπο που θα προπαγανδίζονταν τα επαχθή οικονομικά μέτρα ως αναγκαία και για το πώς αυτά θα είχαν τις μικρότερες κοινωνικές αντιδράσεις. Usb stick στάλθηκαν σε μεγαλοδημοσιογράφους με οδηγίες προκειμένου να ευθυγραμμιστούν οι θέσεις τους με την κυβερνητική πολιτική, ενώ είναι γεγονός οτι κάποιοι απομακρύνθηκαν από τις καρέκλες τους, επειδή δεν υπήρξαν όσο αποτελεσματικοί απαιτούσαν οι πολιτικές περιστάσεις».
 
Η αντικειμενικότητα και ο έγκυρος χαρακτήρας της ενημέρωσης των καθεστωτικών μέσων σήμερα σύμφωνα με τον Κ. Σακκά, «βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους ''εκβιασμούς'' της κυβέρνησης προς τους ιδιοκτήτες τους για τη δημοπράτηση των συχνοτήτων και την απελευθέρωση των αδειών εκπομπής -μνημονιακός όρος-, την παύση της χορήγησης δανείων χωρίς εγγυήσεις και φυσικά τα κοινά συμφέροντα που έχουν από την εργασιακή αποσάθρωση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως και οι τρείς μνημονιακές κυβερνήσεις, σκανδαλωδώς έχουν απαλλάξει τους καναλάρχες από τις φορολογικές τους οφειλές τη στιγμή που ο λαός στενάζει από τα χαράτσια και τη λιτότητα».
 
«Χαρακτηρίζουν τους αναρχικούς αγωνιστές τρομοκράτες και λογοκοπούν σε μια προσπάθεια να πείσουν την κοινή γνώμη πως απειλείται από τη δράση τους» υποστηρίζει.
 
«Όποιος θέλει να βρει τους πραγματικούς τρομοκράτες, ας ψάξει στο υπουργείο οικονομικών και το υπουργείο εργασίας το οποίο ευθύνεται για την οικονομική εξαθλίωση του λαού. Ας ψάξει στο λογιστήριο του κράτους και τα ασφαλιστικά ταμεία που τζογάρανε τα λεφτά των φορολογουμένων στο καζίνο του χρηματιστηρίου. Ας ψάξει στο ΤΑΙΠΕΔ και στις επιτροπές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ας ψάξει στα κόμματα και τα λογιστήριά τους που χρεώνουν με τεράστια δάνεια τον λαό για τις προεκλογικές τους εκστρατείες.Ας ψάξει στο υπουργείο δημόσιας τάξης και το υπουργείο ναυτιλίας που εκτελεί συμβόλαια θανάτου στο όνομα της ''μεταναστευτικής πολιτικής''».
 
Κατά τον Κ. Σακκά, τρομοκρατικές ενέργειες για το λαό είναι το «ξεπούλημα των ναυπηγείων, των αεροδρομίων, των λιμανιών, του ΟΣΣΕ, της ΕΥΑΘ, των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας».
 
Τρομοκρατικές ενέργειες ειναι οι ολυμπιακοί αγώνες και οι μίζες, είναι οι φοροαπαλλαγές και τα δάνεια στους έκδοτες και τους καναλάρχες, είναι η διάλυση της υγείας και της εκπαίδευσης,είναι η υποθήκευση της ζωής και των ονείρων των επόμενων γενεών» προσθέτει.
 
Στη συνέχεια, αναφέρεται στον τρόπο παρουσίασης της είδησης της φυγοδικίας του από τα «καθεστωτικά μέσα»: «Ενώ δεν έχω καταδικαστεί απο κανένα δικαστήριο μέχρι σήμερα, για τα δημοσιογραφικά κοράκια ειναι αρκετό πως η αντιτρομοκρατική με έχει κρίνει ένοχο» σημειώνει, και κάνει λόγο για «δημοσιογραφικά κοράκια».
 
Συνεχίζοντας την επίθεση κατά των ΜΜΕ, αναφέρει ότι «δεν χωράει καμία αμφιβολία πως ο αγώνας ενάντια στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι για την κοινωνική απελευθέρωση».
 
πηγή: www.naftemporiki.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!