Ελλάδα

07/08/2019 - 17:34

Εντοπίστηκε νεκρή η 35χρονη αστροφυσικός στην Ικαρία

up date 3

Ανάσκελα και με κομμάτια από βράχους επάνω της βρέθηκε νεκρή η άτυχη αστροφυσικός στην Ικαρία. 

Με αυτή την εξέλιξη όπως αναφέρει το protothema.gr , ενισχύεται το σενάριο που την ήθελε να είχε πάει για αναρρίχηση ή καταρρίχηση, ωστόσο ένας βράχος αποκολλήθηκε και την καταπλάκωσε, με συνέπεια να βρει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακαριαίο θάνατο. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, ο βράχος στον οποίο επιχείρησε να κάνει αναρρίχηση η Βρετανίδα, είναι πολύ απότομος και δεν ενδείκνυται για τέτοιου τύπου ενέργειες. Επιπλέον, από αυτό το σημείο φαίνεται πως εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα το κινητό της τηλέφωνο. Οι έρευνες της αστυνομίας έφτασαν στο συμπέρασμα πως το κινητό της άτυχης γυναίκας εξέπεμψε 6 σήματα, τα 2 εκ των οποίων ήταν πλασματικά, λόγω πιθανής απώλειας σήματος. 
 

up date 2

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Είμαι συγκλονισμέενος που μόλις τώρα ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έχει επίσημα πληροφορήσει ότι η σορός που ανευρέθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε χαράδρα στην Ικαρία αναγνωρίστηκε ότι ανήκει δυστυχώς στην Νάταλι Κρίστοφερ. Νοείται ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για την ταυτοποίηση της νεκρής, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυπριακής Πολιτείας, όπως και τα δικά μου, προς την οικογένεια και τους φίλους της Νάταλι Κρίστοφερ».
 

 

up date 1

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα από την Αστυνομία ότι το πτώμα της γυναίκας που βρέθηκε στην Ικαρία, ανήκει στην 35χρονη Βρετανίδα αστροφυσικό, που αγνοούνταν από το πρωί της Δευτέρας.

Το πτώμα βρέθηκε σε βάθος 20 μέτρων σε χαράδρα, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εστιάζονταν οι έρευνες των αρχών και εθελοντών όλες αυτές τις ώρες.

Στο σημείο αναμένεται ιατροδικαστής ο οποίος θα κάνει αυτοψία, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου.

 

Τραγική εξέλιξη φαίνεται πως έχει η υπόθεση της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού που έχει εξαφανιστεί από το πρωί της περασμένης Δευτέρας στην Ικαρία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Αστυνομία, πριν από λίγη ώρα εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας από πεζοπόρο τμήμα διασωστών στο βάθος χαράδρας, στην περιοχή Κεραμέ του νησιού, όπου εντοπίζονταν από χθες οι έρευνες.

Εικάζεται ότι πρόκειται πιθανόν για την 35χρονη αλλά δεν έχει δοθεί επίσημη πληροφορία από την Αστυνομία, καθώς αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για την προσέγγιση του πτώματος, την ανάσυρση και ταυτοποίησή του.

 ΑΠΕ - ΜΠΕ 

---

 

 

----------

Η εξαφάνιση
Η 35χρονη αστροφυσικός, διιέμενε μόνιμα στην Κύπρο με τον σύντροφό της και χάθηκε στην Ικαρία.

Η φωτογραφία της έκανε τα τελευταία 24ωρα το γύρο του διαδικτύου, με φίλους της να κάνουν έκκληση για τον εντοπισμό της.

Η 35χρονη, στις 3 Αυγούστου μετέβη στην Ικαρία, στην περιοχή Κεραμέ, με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της.

Το ζευγάρι προγραμμάτιζε να αναχωρήσει τη Δευτέρα για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

 

Οι έρευνες 

Από χθες το βράδυ, οι έρευνες των αρχών αλλά και εθελοντών είχαν εντατικοποιηθεί καθώς στο νησί έφθασαν πυροσβέστες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, εθελοντές διασώστες, αστυνομικοί από την Αθήνα με ειδικό εξ0πλισμό προκειμένου να εντοπιστεί το κινητό της τηλέφωνο και το “σάρωμα” γινόταν στη νότια πλευρά του νησιού. Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από τα κεντρικά των Αθηνών, έφυγε εκτάκτως για το νησί του Αιγαίου προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση. Η παραπάνω ενέργεια δείχνει ότι η Αστυνομία δεν αντιμετωπίζει πια το φάκελο “Νάταλι Κρίστοφερ” σαν μια απλή εξαφάνιση και ψάχνει να δει αν πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται κάτι άλλο. 

Τελικά, εθελοντές που “χτένιζαν” την ευρύτερη περιοχή που η 35χρονη Βρετανίδα συνήθιζε να κάνει τζόκινγκ εντόπισαν πτώμα γυναίκα σε χαράδρα και αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές. Πλέον μετά την ταυτοποίηση και την αναγνώριση που όπως λένε οι πληροφορίες είναι μάλλον τυπική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα για τα αίτια του θανάτου. Αν δηλαδή η Βρετανίδα γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό όπως έκανε τζοκινγκ ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τον θάνατο της.
 
Πάντως, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από την εξαφάνιση και τον θάνατο της 35χρονης αστροφυσικού βρίσκεται ο 38χρονος σύντροφος της. Μάλιστα και τις δύο αυτές ημέρες από την εξέταση που του έκαναν διαπίστωσαν πως δεν έπεσε σε καμία αντίφαση ενώ όπως λένε δεν εκδήλωσε κάποια περίεργη συμπεριφορά. Άλλωστε δεν υπάρχει καμία μαρτυρία που να δείχνει ότι κάτι συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ενώ σε ο,τι αφορά στις σταγόνες αίματος όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ρινορραγία από φυσικά αίτια. 

Υπενθυμίζεται ότι το θρίλερ ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο 38χρονος Κύπριος σύντροφος της αστροφυσικού παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Αγίου Κυρήκου και δήλωσε την εξαφάνιση της. Όπως είπε, είχαν έρθει στις 3 Αυγούστου στην Ικαρία όπου έμεναν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα αναχωρούσαν το βράδυ της Δευτέρας για την Κύπρο μέσω Αθηνών. 
 

Μοιράσου το άρθρο!