Ελλάδα

23/05/2023 - 20:10

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Ν. Ανδρουλάκης – «Δεν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων»

«Η παράταξή μας έκανε ένα γενναίο ξεκίνημα. Ζητώ από όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες, σε αυτό το νέο ξεκίνημα, να έρθουν κοντά μας για να δημιουργήσουμε ξανά αυτή την ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική δύναμη» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποχωρώντας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία είχε μεταβεί για να λάβει την διερευνητική εντολή, την οποία επέστρεψε αμέσως.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε ο κ. Ανδρουλάκης, σημείωσε: «Η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική δύναμη στη χώρα, ώστε να αφήσουμε στο παρελθόν τη διχόνοια, την τοξικότητα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό. Μια ισχυρή προοδευτική δύναμη που να διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης με καλές θέσεις εργασίας για τα Ελληνόπουλα. Τα οφέλη να είναι για πολλούς και όχι για τους λίγους. Μια ισχυρή παράταξη, φρουρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεσμών και του κράτους δικαίου».

Ως προς τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Η παράταξή μας έκανε ένα γενναίο ξεκίνημα. Ζητώ από όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα να έρθουν κοντά μας για να δημιουργήσουμε ξανά αυτή την ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική δύναμη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέδωσε αμέσως τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις αρνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου κλείνοντας, με αυτό τον τρόπο, τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν παρέλαβε την εντολή από την Πρόεδρο και χαρακτήρισε σε δηλώσεις του απρόσμενα οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μοιράσου το άρθρο!