Ελλάδα

25/10/2021 - 15:43

Εθνικό πένθος με απόφαση Μητσοτάκη - Δηλώσεις

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 η ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.

 

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

------------

Διαβάστε:

Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.... Αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού

---------

ΚΙΝΑΛ Λέσβου

Η Ν.Ε. ΛΕΣΒΟΥ εκφράζει την οδύνη της για το πρόωρο και άδικο χαμό της Προέδρου Φώφης Γεννηματά. Η χώρα και ο πολιτικός κόσμος θα είναι φτωχότεροι. Το λαμπερό χαμόγελο της, η γενναιότητα της η αξιοπρέπεια η ανιδιοτέλεια και η αγωνιστικότητα την θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας. Αντίο Φώφη Αντίο Πρόεδρε

 

Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης αμέσως μετά την πληροφόρηση για τον αιφνίδιο θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ  Φώφης Γεννηματά προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Η αδόκητη απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας, μας προκαλεί τεράστια θλίψη. Με προσήλωση και βαρύ το αίσθημα της ευθύνης υπηρέτησε άξια την δημοκρατία και τους Έλληνες πολίτες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της. 

Παναγιώτης Χριστόφας

Αποχαιρετούμε με βαθιά λύπη τη Φώφη Γεννηματά.

Θα αποτελεί παράδειγμα προς όλους και όλες, διότι στην πολιτική της διαδρομή και στην πορεία της υγείας της υπήρξε γενναία και αγωνίστρια μέχρι τέλους!

Καλό ταξίδι...

 

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης» δήλωσε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με δήλωσή της αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήρια της.

Ειδικότερα, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας»

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

 

Αλέξης Τσίπρας για Φώφη Γεννηματά: Έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος

 

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

"Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος.

Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της."

 

Κάρολος Παπούλιας: Είναι αβάσταχτη η οδύνη για τον άδικο και πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά

«Αβάσταχτη οδύνη για τον άδικο και πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά» σε μήνυμά του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σημειώνοντας πως «φήνει πίσω της ένα παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και πίστης σε ένα πιο δίκαιο κόσμο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας αναφέρει:

«Ήταν πολύ δύσκολο να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της ευαλωτότητος μιας τόσο δυνατής και σπουδαίας γυναίκας.

Είναι ακόμη πιο δύσκολο να δεχθούμε τώρα ότι δεν θα είναι εδώ για όλους.

Αφήνει πίσω της ένα παράδειγμα θάρρους και αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και πίστης σε ένα πιο δίκαιο κόσμο.

Θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς της.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»

 

Δ. Κουτσούμπας: Αποχαιρετώ την Φώφη Γεννηματά με βαθιά θλίψη και μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την απώλεια της Φ. Γεννηματά: «Το αποτύπωμά της θα παραμείνει ανεξίτηλο στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας»

«Μια αληθινή αγωνίστρια της ζωής, μια γυναίκα που δεν λύγισε ποτέ μπροστά στις δυσκολίες, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή και παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, γενναιότητας, δύναμης και ήθους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όταν πληροφορήθηκε την αδόκητη απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Ο Αρχιεπίσκοπος προσέθεσε και τα εξής:

«Όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την πολιτική της διαδρομή, που διήνυσε, ταυτόχρονα, με ακλόνητη πίστη σε αρχές και αξίες και στις ιδέες της για μια πιο δίκαιη, ελεύθερη και ισότιμη κοινωνία. Το αποτύπωμά της θα παραμείνει ανεξίτηλο στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να χαρίζει παρηγορία στους οικείους της».

 

Κ. Σημίτης: Μεγάλη η θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά


   «Όλοι στο χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

   Ο πρώην πρωθυπουργός συμπλήρωσε ακόμη, ότι «έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά».

 

Δήλωση του Κ. Μπακογιάννη για τη Φώφη Γεννηματά

 Γυναίκα πρότυπο ως μάνα, πολιτικός και άνθρωπος, υπήρξε η Φώφη Γεννηματά, τονίζει σε μήνυμα του, που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Όλη της τη ζωή», αναφέρει, «μαχόταν…με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα. Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος. Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ´το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε».

Μοιράσου το άρθρο!