Ελλάδα

07/03/2021 - 20:33

«Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας»

Μετά την αστυνομική εισβολή και την καταστολή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, κόσμος της γειτονιάς συγκεντρώθηκε στο σημείο για να διαμαρτυρηθεί απέναντι στην αστυνομοκρατία που μαστίζει -ειδικά τις τελευταίες ημέρες- πολλές περιοχές της Αθήνας (με πλήθος περιστατικών).

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν  σε αυθόρμητη πορεία στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, με πανό που γράφει «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας» και συνθήματα κατά της καταστολής.

 

Αντιδράσεις και από κόμματα: 

 ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομία ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες


«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα ξεσπούν πάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών» και τονίζει πως «όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες».

«Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα», σημειώνει.

ΚΙΝΑΛ: Σοκάρουν οι εικόνες αστυνομικής βίας

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Χρηστίδης δήλωσε: «Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Ν.Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτακη. Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλατη ,τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή» .

 

up date 

Mετά την προβολή βίντεο που δείχνουν τον ξυλοδαρμό κόσμου από αστυνομικούς, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα» σχετικά με βίντεο που όπως ισχυρίζεται «εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες» αποφεύγοντας να αναφερθεί σε ξυλοδαρμούς. Αναφέρει ακόμα ότι έγιναν 11 προσαγωγές. 

Μοιράσου το άρθρο!