Ελλάδα

11/05/2013 - 09:44

Φέρτε του το ευρωπαϊκό - Στον τελικό ο Ολυμπιακός

Φέρτε του το ευρωπαϊκό - Στον τελικό ο Ολυμπιακός

&n

bsp;

Τον είχαν όλοι ξεγραμμένο. Άπαντες. Ελάχιστοι του έδιναν έστω και λίγες πιθανότητες να μείνει για αρκετή ώρα «ζωντανός» στο ματς. Τελικά αυτή που άντεξε για λίγο ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
 
Ο Ολυμπιακός με μία τρομερή εμφάνιση διέλυσε τους πολυδιαφημισμένους Ρώσους και πλέον είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό με στόχο τι άλλο; Το back to back! Τελευταίο εμπόδιο, έπειτα από το τέλος του δεύτερου ημιτελικού, η Ρεάλ Μαδρίτης.
 
Οι Ρώσοι παρά τα όσα έλεγαν και πάλι τον υποτίμησαν. Ακόμη κι ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος έχει περάσει απ' τον Ολυμπιακό και ήταν πέρσι στην Πόλη, ζώντας τον «εφιάλτη», είπε πως η ομάδα του φέτος έχει τον Ετόρε Μεσίνα. Ο Ιταλός προπονητής δεν έκανε τίποτα. Για να ακριβολογούμε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον «εξαφάνισε», με τον «Έκτορα» να μη μπορεί να αντιδράσει σε καμία περίπτωση και τελικά να αποδεικνύεται πως δεν είχε ούτε… plan Α. 
 
ΜVPs: Ο τίτλος κόβεται στη μέση. Οι Άντιτς και Χάινς έκαναν τα πάντα. Σε άμυνα κι επίθεση. Ο Κριάπα με τον Κρίστιτς και τον Κάουν έμειναν να κοιτάνε κι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό με τον Σκοπιανό και τον Αμερικανό να είναι πιο κοντοί, αλλά να αποδεικνύονται πολλοί πιο «ψηλοί» τελικά από την πολυδιαφημισμένη φροντ λάιν των Ρώσων. 
 
ΑΦΑΝΤΟΙ: Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με τον Νέναντ Κρστιτς. Κι εδώ ο… άφαντος κόβεται στα δύο, με τον Έλληνα γκαρντ να κάνει ένα απ' τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του, όπως κι ο Σέρβος σέντερ. 
 
KEY POINT: Η άμυνα του Ολυμπιακού. Αυτή που έκανε τη διαφορά σε όλη τη διάρκεια. Απ' την αρχή ως το τέλος. Για να ακριβολογούμε, πλην του πρώτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός κράτησε τους Ρώσους πάρα πολύ χαμηλά. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας σκόραρε απ' τους 28 έως τους 38 (σε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο) μόνο με βολές! 
 
AΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 8.000 βρέθηκαν στην The O2 Arena, με τους φίλους των «ερυθρολεύκων» να έχουν τη μερίδα του λέοντος κι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο το «πάρτι» στις εξέδρες ακολουθούσε εκείνο που γινόταν στο παρκέ. 
 
Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 36-53, 52-69
 
Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το άρθρο!