Ελλάδα

01/11/2013 - 00:09

«Φωτιές» στον ΣΥΡΙΖΑ άναψε ο Μ.Γλέζος με πρόσφατες δηλώσεις του

«Φωτιές» στον ΣΥΡΙΖΑ άναψε ο Μ.Γλέζος με πρόσφατες δηλώσεις του

yle="text-align: justify;">Φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ άναψε ο Μανώλης Γλέζος, λέγοντας ότι το κόμμα δεν έχει πειστική απάντηση στο πού θα βρει τα λεφτά για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο κ. Γλέζος έφερε σε δυσκολότερη θέση τους επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αν έρθει πρώτο κόμμα θα πρέπει να μη δεχθεί το μπόνους των 50 εδρών και αμέσως να φέρει την απλή και άδολη αναλογική.

«Υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί στο πρόγραμμά μας» είπε μιλώντας στο Bήμαfm. «Και δεν φοβάμαι να πω στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι, Πρέπει να είναι πιο πειστική».
Ο Μανώλης Γλέζος δεν έμεινε σε αυτό αλλά χτύπησε στην καρδιά ενός ζητήματος που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να θίξει εδώ και ένα χρόνο: Τι θα γίνει με το μπόνους των 50 εδρών και την απλή αναλογική. «Εμείς το είπαμε και το έχουμε δηλώσει. Δεν το θέλουμε το μπόνους των 50 εδρών και αν χρειαστεί θα κάνουμε αμέσως ψηφοφορία για να έρθει το σύστημα της απλής και άδολης αναλογικής και μετά ας έρθει ο κόσμος να αποφασίσει».

Και συνέχισε:
«Αν η εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός στηρίζεται σε αυτές τις 50 έδρες δεν τις δεχόμαστε».

Με τις δηλώσεις του αυτές ο Μανώλης Γλέζος ουσιαστικά μεταμορφώνεται από σύμμαχος και υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα σε εσωκομματικό αγκάθι που δεν διστάζει να «ξεμπροστιάζει» τις ατέλειες του ΣΥΡΙΖΑ και να επιχειρεί να επαναφέρει τον αρχηγό του στην γραμμή της αριστερής ορθοδοξίας.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!