Ελλάδα

18/11/2013 - 01:13

Χωρίς έκτροπα ολοκληρώθηκε η πορεία για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου

Χωρίς έκτροπα ολοκληρώθηκε η πορεία για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου

yle="text-align: justify;">Η πορεία άρχισε λίγο μετά τις 3.μ.μ. από την οδό Πατησίων, με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, αλλά και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με χιλιάδες αστυνομικούς ακροβολισμένους σε πολλά σημεία στο κέντρο της πόλης.

Η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία περίπου στις 4 το απόγευμα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ μικρή ένταση σημειώθηκε όταν τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-1974, που κατά παράδοση συνοδεύουν την σημαία, έφτασαν στη γωνία Σταδίου και πλατείας Συντάγματος,

Εκεί, διμοιρία των ΜΑΤ είχε κλείσει την πρόσβαση προς το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και ζήτησαν να περάσουν, κάτι το οποίο τελικά τους επετράπη.

Μπροστά από το κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ πέρασε μεταξύ άλλων το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, χωρίς να υπάρξει ένταση και υπό δρακόντεια αστυνομική φρούρηση.

Σε 99 προσαγωγές και δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία πριν την πορεία

Όπως έγινε γνωστό, σε 99 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων οι δυο κρατούνται, προχώρησε η Αστυνομία πριν την έναρξη της πορεία.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών είχε πάνω του σφεντόνα, ενώ αμφότεροι παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

Παράλληλα, τα δυο άτομα που γδύθηκαν νωρίτερα ενώπιον διμοιρίας των ΜΑΤ, στο Σύνταγμα, προσήχθησαν και διαπιστώθηκε ότι είναι Γάλλοι υπήκοοι.


Πηγή: www.kathimerini.gr

Μοιράσου το άρθρο!