Ελλάδα

27/09/2013 - 19:02

Χρυσαυγίτικο σόου έξω από τον Άρειο Πάγο

Σε μια εμφανή κίνηση αντιπερισπασμού – και ενώ ο κλοιός των δικαστικών ερευνών σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι σφίγγει γύρω τους – χρυσαυγίτες βουλευτές κατέθεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής στον Αρειο Πάγο φάκελο, που όπως δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παπάς, «στέλνει στη φυλακή στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ». Νωρίτερα οι βουλευτές είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
 
«Σιγά μη φοβηθούμε», απάντησε το ΠΑΣΟΚ μέσω Twitter. «Μας κάνει μήνυση ο κ. Μιχολιάκος και οι συν αυτώ, δηλαδή η ηγεσία μιας εγκληματικής οργάνωσης! Σιγά μη φοβηθούμε», αναφέρει στο tweet του το ΠΑΣΟΚ.
 
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καρύδης, γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: 
 
«Πάντα οι ναζί και οι υμνητές της χούντας ήταν θρασύδειλοι. Ο,τι και να κάνουν όμως η εγκληματική τους δράση θα τιμωρηθεί σκληρά. Οι απειλές περί παραίτησης και οι γελοίες μηνύσεις δεν θα τους προστατεύσουν. Όσο φαντασιώνονται σενάρια αποσταθεροποίησης άλλο τόσο θα ενισχύεται η Δημοκρατία μας». 
 
Η όλη παρουσία των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στον Αρειο Πάγο την Παρασκευή είχε κάτι το σουρεαλιστικό καθώς την ίδια ώρα σημειώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου σοβαρά επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν για άλλο λόγο εκεί.
 
Η αναφορά των χρυσαυγιτών βουλευτών στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. «Τα στοιχεία που καταθέσαμε αφορούν αξιόποινες πράξεις των συλλογικών οργάνων της δοίκησης, υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να προσιδιάζουν, τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».
 
Μαζί με τον Χ. Παππά, ήταν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ελένη Ζαρούλια και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Προσερχόμενος στον Αρειο Πάγο, ο Η. Κασιδιάρης δήλωσε ειρωνικά στους δημοσιογράφους: «Ηρθαμε να παραδοθούμε».
 
Λίγο πριν φύγουν από τον Αρειο Πάγο, ο Χρήστος Παπάς απαντώντας σε ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί, απάντησε «θα κάνω το καθήκον μου».
 
Τα μέλη της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν συνοδεία αστυνομικών λόγω των επεισοδίων, που σημειώθηκαν έξω από τον Αρειο Πάγο όταν οι βουλευτές ήταν στο γραφείο του εισαγγελέα.
 
Συγκεκριμένα, άγνωστοι, που φορούσαν μαύρες μπλούζες και κρατούσαν καδρόνια, πέταξαν πέτρες και καπνογόνα έξω από την είσοδο του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα επεισόδια προκλήθηκαν από οπαδούς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ. 
 
Τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις.
 
Λίγο πριν την άφιξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στον Αρειο Πάγο, στο γραφείο του εισαγγελέα είχαν βρεθεί οι δικηγόροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα Γιώργος Μαραγκός και Ανδρέας Τζέλης.
 
πηγή: www.tanea.gr

Μοιράσου το άρθρο!