Ελλάδα

15/10/2023 - 19:00

Η μάχη στο Δήμο Αθηναίων και στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Το Lesvosnews.net μεταδίδει μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, τη ροή των αποτελεσμάτων των εκλογών για τους δύο μεγάλους Δήμους της χώρας που διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές , Δήμος Αθηναίων και Δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Δήμος  Αθηναίων:

Σε κόντρα για γερά νεύρα εξελίσσεται ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων. Παρά το γεγονός πως αρχικά ο Κώστας Μπακογιάννης (υποψήφιος της Ν. Δ)  θεωρούνταν το απόλυτο φαβορί, φαίνεται πως κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει, με τον Χάρη Δούκα (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) να κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Δήμος Θεσσαλονίκης:

Η μάχη Ζέρβα-Αγγελούδη! 

 Ο κ. Ζέρβας  (με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας) πέρα από την φθορά της τετραετούς κακής διοίκησής του έχει και την επίσημη στήριξη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Ζέρβας συναντήθηκε με κορυφαίους υπουργούς ενώ ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να εκφράσει την στήριξη του στο πρόσωπο του. Από την άλλη ο Σ. Αγγελούδης «πλασάρει» την παράταξη του ως υπερκομματική, μιας και παρότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λάβει επίσημη στήριξη από την Χαριλάου Τρικούπη. Είναι γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο του συμμετέχουν εκτός από στελέχη του «παλιού ΠΑΣΟΚ» και άνθρωπο που προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αγγελούδης έχει προχωρήσει σε μια μεγάλη και ακριβή προεκλογική καμπάνια και αυτό φαίνεται πως τον έφερε στη δεύτερη θέση και του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου.

 

Δείτε τους πίνακες με τη LIVE ροή αποτελεσμάτων:

Τα αποτελέσματα ανανεώνονται αυτόματα - Στους πίνακες δίνονται και τα αποτελέσματα της Α' Κυριακής.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!