Ελλάδα

27/10/2021 - 17:27

Η σορός του 18χρονου στον καταυλισμό του Ασπροπύργου - Τα ψέματα που ειπώθηκαν

Η σορός του 18χρονου δολοφονημένου Νίκου Σαμπάνη μεταφέρθηκε στον καταυλισμό του Ασπροπύργου. Εκεί μεγάλωσε αυτός και οι άλλοι δύο έφηβοι που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο. Εκεί θα μεγαλώσουν τώρα και τα τρία ορφανά παιδιά του.

Στα όσα ψέματα ειπώθηκαν μέχρι στιγμής για τον νεκρό και το τι συνέβη στο Πέραμα εκείνη τη βραδιά  προστίθενται διαρκώς νέα στοιχεία. Οι αστυνομικοί είχαν σαφείς εντολές να σταματήσουν την καταδίωξη, οι αστυνομικοί ήξεραν εξ αρχής ότι απέναντί τους έχουν Ρομά, οι αστυνομικοί δε γνώριζαν ότι το αμάξι ήταν κλεμμένο.

Είναι εύκολο να πεις ψέματα για έναν Ρομά, είναι εύκολο να δαιμονοποιήσεις τις παράγκες. Οι Ρομά και οι παραγκουπόλεις τους δεν έχουν πρόσβαση στα media, δεν έχουν διαπλοκή με καναλάρχες, δεν εκδίδουν Δελτία Τύπου τα οποία προωθούν αστυνομικοί συντάκτες και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, κανείς πρωθυπουργός δεν τους είπε ποτέ ότι "το κράτος είστε εσείς" όπως στους αστυνομικούς.

Είναι εύκολο να πεις ψέματα για έναν Ρομά. Είναι εύκολο να εξαντλήσεις την αυστηρότητά σου σε εφήβους Ρομά και να πεις ''ας πρόσεχαν'' ή ''τα 'θελαν και τα 'παθαν".

Είναι εύκολο κάποιον που δεν γνωρίζεις να τον βάλεις κάτω από μια ταμπέλα. Μιλάμε για τη δολοφονία ενός άοπλου 18χρονου μικροπαραβάτη που τυχαίνει να είναι Ρομά. Πολύς κόσμος λέει ''δεν θυμάστε και τον τάδε Ρομά που έκανε αυτό κι εκείνο;''. Κανείς απ' αυτούς όμως δεν θα πει ''δεν θυμάστε τον τάδε αστυνομικό που έκανε αυτό κι εκείνο''. Εκεί δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη κι ας συλλαμβάνεται περίπου ένας αστυνομικός τη βδομάδα για παρανομίες (ναρκωτικά, προστασία, εκβιασμούς, κλοπές, σωματεμπορία κ.α.).

Όσο είμαστε απίστευτα σκληροί και αυστηροί με τους εκάστοτε "Ρομά" και επιεικείς με το κράτος, όσο κοιτάμε με απέχθεια τις παράγκες και με δέος τις βίλλες, οι παράγκες και τα υπόγεια θα πληθαίνουν, το ίδιο και η καταστροφή ή αφαίρεση ζωών όσων αποτελούν ''παράσιτα''.

Τα πραγματικά παράσιτα όμως είναι αυτό το 1% της "ελίτ" και οι ένστολοι ή κουστουμαρισμένοι υπηρέτες τους. Αυτοί μας καταστρέφουν τις ζωές, όχι ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης από την παραγκούπολη του Ασπροπύργου.

Ευχόμαστε δύναμη στην οικογένειά του και τους δικούς του!

 

3

ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ;
❌20χρονος
✅18χρονος
❌Οδηγός του αμαξιού
✅Επιβάτης στο πίσω κάθισμα (ο οδηγός 14χρονο παιδί που διέφυγε)
❌Σεσημασμένος κακοποιός με ποινικό παρελθόν
✅Χωρίς ποινικό μητρώο, πατέρας δύο παιδιών κι ενός αγέννητου μωρού
❌Εμβόλισαν 5 μηχανές αστυνομικών
✅Έκαναν όπισθεν με μικρή ταχύτητα όταν εγκλωβίστηκαν
❌7 αστυνομικοί τραυματίες
✅Κανένας αστυνομικός τραυματίας
❌Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εκφοβιστικά
✅Επτά αστυνομικοί έριξαν 38 σφαίρες στο ψαχνό
❌Ο συνοδηγός τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από 1 σφαίρα
✅Ο ανήλικος συνοδηγός τραυματίστηκε σε ζωτικά όργανα από 3 σφαίρες
❌Ανώνυμος "Ρομά''
✅Νίκος Σαμπάνης

Τελικά η αλήθεια είναι μία.
Νίκος Σαμπάνης, 18 ετών, δολοφονημένος από την αστυνομία.

 

----

 

Παραθέτουμε τα λόγια του 14χρονου οδηγού από την καταδίωξη στο Πέραμα που παραδόθηκε σήμερα:

«Εγώ οδηγούσα. Μόλις σταματήσαμε, βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Στο Αιγάλεω δεν σταματήσαμε γιατι φοβηθήκαμε ότι θα μας σκοτώσουν επειδή είχαμε κλέψει το αυτοκίνητο.

«Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν. Μόλις πυροβολήσαν, έκανα μανούβρα για να φύγουμε. Δεν ήταν πάνω στις μηχανές οι αστυνομικοί. […] Δεν είχαμε όπλα, τίποτα.

Όταν βγήκα και έτρεχα να φύγω, με πυροβόλησαν πίσω μου, αλλά πήγαν στον τοίχο. Δύο μηχανές χτύπησα αλλά δεν είχαν αναβάτη, τις είχαν πετάξει κάτω...»

 

Απο τη σελίδα

 

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Μοιράσου το άρθρο!