Ελλάδα

13/10/2022 - 21:21

Καταγγελία: Βιασμός 19χρονης από αστυνομικούς - Εξετάζεται υλικό από κάμερες- Θεοδωρικάκος: Άμεση διαλεύκανση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με ανάρτηση στα social media, υπογράμμισε ότι εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες θα ξεκινήσουν αμέσως οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. 

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους», έγραψε στην ανάρτησή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

 

Η 19χρονη κατήγγειλε ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης δύο αστυνομικοί την οδήγησαν σε δωμάτιο του αστυνομικού τμήματος και τη βίασαν. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί σύμφωνα, που κλήθηκαν στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπήρξε βιασμός. 

Οι ένστολοι ισχυρίζονται ότι η νεαρή γυναίκα πήγε μόνη της στο αστυνομικό τμήμα και υποστηρίζουν ότι έκλεισε ραντεβού με έναν από αυτούς, μετά τη βάρδιά του. Στο πλαίσιο της έρευνες εξετάζεται υλικό από κάμερες, τις οποίες επικαλούνται οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Επίσης, αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 19χρονης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία. 

Μοιράσου το άρθρο!