Κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες εξάρθρωσε το λιμενικό. Σε οικία στην Κυψέλη εντοπίστηκαν 27 αλλοδαποί
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα στην Αθήνα, συνολικά είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς ασιατικής καταγωγής, για παράβαση του Ν. 3386/05 “περί αλλοδαπών”, δύο (02) εκ των οποίων, ηλικίας 36 και 32 ετών, κατηγορούνται και για παράβαση των άρθρων 45, 187, 216 και 217 του Ποινικού Κώδικα.
Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην περιοχή της Καλλιθέας, εντοπίστηκαν οι δύο (02) ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω ελληνικής επικράτειας και προμήθειας-αλλοίωσης-διακίνησης πλαστών-παραποιημένων ταξιδιωτικών εγγράφων. Από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ κατασχέθηκαν πληθώρα πειστηρίων, χρημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, που βρέθηκαν εντός της οικίας.
Συγκεκριμένα, ευρέθησαν δεκαεπτά (17) παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, τρεις (03) ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων, ανάγλυφες απολήξεις σφραγίδων, ομοιώματα σφραγίδων εισόδου καθώς και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων, χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών (Ευρώπης, Ντονκ Βιετνάμ, Riyal Κατάρ, Ρινγκίτ Μαλαισίας, Ρούπια Σρι Λάνκα, Μπατ Ταϊλάνδης).
Πέραν αυτών ανευρέθησαν έξι (06) κάρτες κινητών τηλεφώνων, ένας (01) φορητός υπολογιστής, ένα (01) i-Pad καθώς και πέντε (05) συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και κατασχέθηκαν.
Σε παράλληλη συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο αξιοποίησης των ίδιων πληροφοριών, βρέθηκαν εντός ειδικά διαμορφωμένης οικίας (safe-house) με κάγκελα τοποθετημένα εντός και εκτός παράθυρων στην περιοχή της Κυψέλης είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης.
Κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι (36χρονος και 32χρονος) αλλοδαποί, επιτηρούσαν τους υπόλοιπους συλληφθέντες, κατασκεύαζαν και παραποιούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία εφοδίαζαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ενώ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αξιολογούνται όλα τα μέχρι στιγμής διατιθέμενα στοιχεία, καθώς διερευνάται σε βάθος η εμπλοκή των ανωτέρω δύο συλληφθέντων αλλοδαπών, ως μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.