Ελλάδα

27/01/2023 - 14:34

Κυρ. Μητσοτάκης σε Αλ. Τσίπρα: Δίνεις ονόματα που δεν υπήρχαν στην επιστολή της ΑΔΑΕ

 Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε το ερώτημα του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκε τα ονόματα, καθώς δεν υπήρχαν στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει συγκεκριμένα εάν στην επιστολή που παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής  Διασφάλισης Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών περιλάμβανε ονόματα για τις παρακολουθήσεις.

«Θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στο σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει μια κατασκοπευτική ιστορία στα μέτρα. Που έγιναν μετά από διαρροές στα δικά σας μέσα αξιοποιώντας κάποιες σπασμωδικές, λανθασμένες κατά την άποψή μας της ανεξάρτητης αρχής», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι στην επιστολή που έχει στην αντίληψή του δεν υπήρχαν τέτοιου είδους πληροφορίες.

«Βγήκατε με έναν φάκελο το κάνατε φέιγ βολάν, αλλά δεν μας απαντήσατε εάν στην επιστολή αναφέρονται τα ονόματα τα οποία μας είπατε. Υπήρχαν ή όχι; Διότι αν δεν υπήρχαν τα ονόματα τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Εγώ μπορώ να σας πω ότι στην επιστολή που μου έστειλαν, ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς», υπογράμμισε.

«Δεν μας είπατε κ. Τσίπρα, στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα;» κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει με τον πρώτο να λαμβάνει αμέσως το λόγο υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή που του έστειλα εγώ» κατηγορώντας εν συνεχεία τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί «να παίξει τις κουμπάρες».

«Εγώ μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Άλλη επιστολή έστειλε σε εσάς;», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «καταλάβαμε, καταλάβαμε. Επιβεβαίωσε ο κ.Τσίπρας ότι στην επιστολή δεν υπήρχαν ονόματα. Ευχαριστούμε πολύ»

«Και πώς να υπήρχαν, επειδή στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος έχει αυτούσια την επιστολή που σας έστειλε και ονόματα δεν υπάρχουν» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απαντώντας και για τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ περί ρυπαρών δικτύων ο Κυριάκος Μητσοτάκης διερωτήθηκε εκ νέου: «Γιατί εσείς έχετε τα στοιχεία και όχι εγώ; Να μας απαντήσετε κ. Τσίπρα».

Μοιράσου το άρθρο!